Taidetta ja jouluisia tunnelmia

Joulukuu kolkuttaa jo ovelle ja tytär laskee päiviä jolukalenterin ensimmäisen luukun avaamiseen. Odotus on ollut niin kiivas, että ajattelin jo tehdä joulukalenterin odotuskalenterin, mutta päädyin lopulta lieventämään lapsukaisen tuskaa ripustamalla joulukalenterin esille jo valmiiksi. Luukkuja ei tietenkään vielä saa avata, mutta pelkkä joulukalenterin ilmaantuminen vaikutti tilanteeseen rauhoittavasti.

Meillä on perinteisesti ollut käytössä 24 paperipussista koostuva kalenteri, jonka luukkuihin sujautan jotain pientä tavaraa tai yhteistä tekemistä. Tytär on tykännyt kalenterista kovasti ja minustakin sitä on ollut hauska toteuttaa. (Joulukalenteristamme voi lukea lisää täältä.)

Joulupuuhat aloitimme virallisesti viime viikonloppuna, kun leivoimme tämän joulun ensimmäiset piparkakut. Perinteisten kuusi-, tähti ja sydänpipareiden lisäksi meillä leivotaan aina myös snautseripipareita perheessämme asuvan snautseriherran kunniaksi. Myös joulutorttumme tehdään aina snautserimallilla 🙂

Piparkakkujen paistaminen toi kotiin ihanaa joulun tuoksua ja siitä innostuneena ostin viikonloppuna ensimmäisen joulukukankin. Hypistelin käsissäni ensin jouluruusua, mutta koska olen tähän mennessä onnistunut tappamaan kaikki ostamani jouluruusut, jätin sen kauppaan ja valitsin sen sijaan valkoisen hyasintin. Viime vuotinen valkoinen amaryllis on sekin nostettu varastosta sisätiloihin jo hyvän aikaa sitten, ja nyt odotan jännityksellä, ennättääkö se jouluksi kukkaan saakka.

Valkoinen on suosikkivärini joulun kukissa.

Lauantaina oli kaupungin virallinen joulunavaus ilotulituksineen ja pyörähdimme myös siellä. Samalla kävimme Kirkkopuistossa ihastelemassa tyttären luokan tekemiä grafiikkatöitä, joista taiteilija Emmi Sinkkonen oli koostanut puistoon valotaideteoksen.

Taideprojekti liittyi lastenkulttuuriviikkoon ja Lapsen oikeuksien päivään, ja grafiikkatöiden aiheena oli ”Ole oma itsesi.” Hienoja töitä olivat lapset tehneet ja valotaideteos näytti upealta pimeässä illassa. On valtavan hienoa, että tällaisia projekteja tehdään ja lapset pääsevät osallistumaan niiden toteutukseen. Tytärkin oli hyvin mielissään asiasta ja piti projektia tärkeänä.

Ajatelkaa, ensi viikolla vietetään jo itsenäisyyspäivää ja siitä ei olekaan sitten kuin reilu pari viikkoa jouluun. Ihanaa!

Oikein mukavia marraskuun viimeisiä päiviä kaikille!

14 thoughts on “Taidetta ja jouluisia tunnelmia

  1. Kiitos, kyllä meilläkin on kalenterista tykätty. Omasta mielestäni parasta siinä on monipuolisuus. Pusseihin voi laittaa periaatteessa ihan mitä vaan – vaikka jumppaohjeita, jos siltä tuntuu 🙂 Kiitos, mukavaa kuun vaihdetta sinullekin!

   Tykkää

 1. Hieno joulukalenteri! Minäkin tein aina lapsille kalenterin itse, on jotenkin paljon persoonallisempi. Laitoin viikolloppuihin erilaisia etsintätehtäviä, oli hauska seurata kolmikon salapoliisitouhuja. Sinä olet saanut jo kauniin keon pipareita aikaiseksi, hauskoja nuo snautserit!

  Tykkää

  1. Kiitos Päivi! Äitini teki minulle ja veljelleni joulukalenterin aina itse ja siitä on jäänyt lämpimät muistot. En oikein osaa kuvitella joulua ilman itse tehtyä kalenteria. Minullakin on ollut tapana laittaa kalenteriin etsintätehtäviä. Ne ovat hurjan hauskoja ja pitävät jännityksen yllä pidempään. Nyt tytär on jo sen ikäinen (8), että tehtävistä voi tehdä jo aika haasteellisia. Mukavaa loppuviikkoa!

   Tykkää

 2. Hieno joulukalenteri ja paljon hauskempi, kuin kaupan suklaakalenterit. Meillä ripustetaan joka joulu seinälle ystävän tekemä joulukalenteri, jonka pussukoihin voi laittaa, mitä ikinä keksii. Vaikka lapset eivät enää asu kotona, kalenteri täytyy aina joulun aikaan olla paikallaan.
  Jännä taideprojekti. Kiva, että lapset otetaan tavalla tai toisella mukaan toteutukseen. Se varmasti innostaa heitä jatkossakin ja toivottavasti luo myös kiinnostusta taiteeseen tulevaisuudessakin.

  Tykkää

  1. Ystävän tekemällä kalenterilla on varmasti paljon tunnearvoa ja merkitystä. Ihanaa, että olette säilyttäneet joulukalenteriperinteen, vaikka lapset eivät enää kotona asukaan. Taideprojekti oli tosi kiva. Taiteilija oli ensin itse koululla ohjaamassa lapsia grafiikkatöiden tekemisessä ja jatkojalosti työt sitten lyhdyiksi. Tytär oli hyvin innoissaan projektista ja ylpeä siitä, että heidän työnsä olivat päässeet kaikkien nähtäville. Kiinnostus taiteeseen ei ainakaan laantunut projektin myötä 🙂 Mukavaa viikonloppua!

   Tykkää

 3. Itsetehty joulukalenteri onkin tosi kiva ja kuten sanoit, siitä saa tehtyä hyvin monipuolisen.
  Piparit ja jouluiset kukat tuovat jo kaivattua jouluista tunnelmaa. Vielä kun saisi hieman lunta maata verhoamaan.
  Hauska ja näyttävä lasten taideprojekti.

  Tykkää

  1. Minäkin kaipaan lunta. Meille satoi jo lunta reippaanlaisesti tässä pari päivää sitten, mutta nyt kaikki on taas sulanut pois. Hetken aikaa oli jo niin kaunista ja jouluista, kun lumipeite kuorrutti maan. En ole talvi-ihminen, mutta toissapäivänä koiran kanssa lumisessa metsässä kävellessäni tajusin, että taidan sittenkin vähän olla. Ehkä se on se pimeys, mikä minua talvessa eniten vaivaa, ei niinkään itse talvi. Valkoinen maa ja hiljalleen leijailevat lumihiutaleet ovat itse asiassa aika hienoja asioita. Mukavaa viikonloppua!

   Tykkää

 4. Kyllä itse tehty joulukalenteri aina valmiit voittaa. Itse tehtyyn saa laitettua myös mukavia koko perheen kesken tehtäviä juttuja ja räätälöityä lapsen iän ja kiinnostuksenkohteiden mukaan sopivaksi. Ja jäähän siitä hyvät muistot aikuisuuteen saakka. Meillä lapset ovat jo kovasti kyselleet, milloin joulukalenteri ja erityisesti tonttuovi ilmestyvät. Vielä ihan pieni hetki pitää heidän malttaa 🙂 Ihanasti tuntui hyasintin tuoksu nenässä jo pelkkää kuvaa katsomalla. Pitäisi ehkä hankkia itsellekin yksi jo hyvissä ajoin tuomaan joulun tunnelmaa. Hyvää marraskuun loppua!

  Tykkää

  1. Ehdottomasti voittaa 🙂 Itse tekemällä kalenteriin saa tosiaan hyvin persoonallisia ja lapsen ikään sopivia asioita. Ja onhan kalenterin tekeminen kivaa itsellekin. Sitä on hauska suunnitella ja lapsen iloa luukkujen äärellä on niin ihana katsoa ❤ Marraskuu on tässä ennättänyt lipsahtaa jo joulukuun puolelle, joten toivottelen sinulle hyvää alkanutta joulukuuta!

   Tykkää

 5. Ihana kalenteri! Minäkin tein itse tänä vuonna tyttärelle kalenterin ja sitä oli tosi kiva tehdä.
  Hauskat snautseripiparit! Piparkakkujen leipomisen jätän tänä vuonna poikkeuksellisesti myöhemmäksi, sillä ne tuppaavat meillä loppumaan aina jo ennen joulua;)
  Mukavaa alkanutta joulukuuta sinulle!

  Tykkää

  1. Kiitos Anni 🙂 Itsetehdyistä kalentereista on paljon iloa sekä saajalle että tekijälle. Meillä on ollut tapana leipoa piparit jo joulukuun alussa. Ei oikeastaan haittaa, että jouluun mennessä ne on kaikki jo syöty, sillä jouluna on niin paljon muita herkkuja nautittavana. Kiitos, mukavaa joulukuuta sinullekin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s