Vielä vähän

Sorruin kuin sorruinkin ostamaan vielä uuden satsin kukkasipuleita – kun sain niin edullisesti. Vakaa tarkoitukseni oli ostaa pelkästään krookuksia, sillä niitä saa uppoamaan rinnepenkkiin vielä vaikka satamäärin, mutta lopulta kotiin matkasi myös joukko tulppaaneja sekä pari pussillista muita sipuleita.

Tulppaanit ’White Elegance’ ja ’ Carnaval de Nice’ ovat molemmat myöhäisiä tulppaaneja ja minusta aivan ihastuttavia yhdessä. Tälle valloittavalle kaksikolle minulla on parikin vaihtoehtoista istutuspaikkaa mielessä. Kovin pitkään asiaa ei voi puntaroida, sillä jos säätiedotuksiin on uskominen, talvi tekee tulojaan.

Näitä täysin vihreitä tulppaaneja ihastelin jo aiemmin syksyllä, mutta jätin ne silloin ostamatta, koska olivat sen verran kalliita. Nyt sain ne puoleen hintaan, enkä voinut enää vaastustaa niiden viettelystä. Nämä istutan uuteen penkkiin keltaisten ja oranssien tulppaanien seuraksi.

Mainitsinkin jo, että rinnepenkkiin sopisi pikkusipuleita vielä vaikka kuinka paljon. Tällä erää hankin 50 kappaletta krookuksia.

Lisäksi ostin pienen pussin sarjatähdikin sipuleita sekä kolme sinistä isotähtihyasintin sipulia. Ne kaikki istutan alapenkkiin. Näin mielessäni sinisen isotähtihyasintin perhoangervojen rinnalla ja sarjatähdikin puolestaan voisi kuvitella viihtyvän hyvin valko- ja balkaninvuokkojen kanssa.

Minulla oli viikonlopuksi vähän muita suunnitelmia, mutta istutushommiksi meni 🙂 Mutta mukavaa puuhaahan sekin on! Mukavaa viikonloppua teillekin!

12 thoughts on “Vielä vähän

 1. Ymmärrettävää, tuota ilmiötä on kovasti liikkeellä. Kivat ostokset ja lupaavalta kuulostaa niiden yhdistelmät. Johan tässä kevään odottaminen kiihtyy ennen, kuin vuosikaan on vaihtunut.
  Sitä paitsi viikonloppusuunnitelmat on tehty muutettavaksi. Varsinkin, jos on sipuleita istutettavana. Leppoisia sipulihetkiä sinulle!

  Tykkää

  1. Eihän sipulien hankkiminen mitenkään pakollista ole 🙂 Jotkut sipulit ovat vielä niin oikukkaitakin, että suurien euromäärien sijoittaminen niihin ei ole järkevääkään. Näin loppusyksystä sipuleita saa onneksi hyvällä alennuksella 🙂 Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Tykkää

 2. Oi joi, vielä lisää ihanuuksia kevääseen. Minusta tuntuu, että itselläni jäi sipulien määrä liian vähäiseksi, kun luen teidän muiden hankinnoista. Toivottavasti kaikki kuitenkin kukkisivat, ettei tule myyrätuhoja tms. Ihana nähdä kevää kuvia näistä sinun sipulikukkijoista, hyvää viikonloppua!

  Tykkää

  1. Minulla kertyi sipuleita tänä vuonna hieman huomaamatta, kun ostin aina pussin sieltä ja toisen täältä. Osan sipuleista tulin hankkineeksi hyvinkin suunnitelmallisesti, mutta mukaan mahtui myös tuollaisia vihreän tulppaanin kaltaisia ihanuuksia, jotka oli vain pakko saada. Toivotaan tosiaan, että myyrät pysyvät loitolla ja pääset ensi keväänä nauttimaan oikein runsaasta kukkaloistosta. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Tykkää

 3. Kukkaloisto keväällä ei ole hullumpi palkka yhden viikonlopun suunnitelmanmuutoksesta. Eikähän noissa mene kuin pikku hetki, ehtii vaikka käydä shoppailemassa lisääkin kukkasipuleita 😉 Minä en ole vielä törmännyt oikein kunnon tarjouksiin. Yhdessä paikassa on -30%, mutta haluaisin vielä edullisemmin. Jos ei tule vastaan, niin sitten jää hankkimatta. Kivaa viikonloppua ja lempeämpää istutussäätä kuin täällä tällä hetkellä!

  Tykkää

  1. Eihän tuollaista sipulimäärää tosiaankaan kauaa istuttanut, varsinkin kun sattui olemaan loistava apuri mukana. Tyttären kanssa laitettiin sipulit maan uumeniin alle puolessa tunnissa. Minä tein kuopat ja tytär laittoi sipulit kuoppiin. Lisää hankintoja en sentään tehnyt, kyllä nämä nyt riittävät 🙂 Vähän nihkeästi on alennuksia ollut täälläkin, mutta onneksi jotain sentään. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Tykkää

  1. Kiitos, sattui vielä hyvät alennuksetkin kohdalle 🙂 Vaikka kevääseen onkin vielä matkaa, sipulikukkien istuttaminen tuo sen hetkiseksi hieman lähemmäksi. Kiitos, oikein hyvää lokakuun loppua sinullekin!

   Tykkää

 4. Hienoja sipulilöytöjä. Krookukset ovat ihania ja suuria lemppareitani. Isona ryhmänä ovat kerrassaan valloittava näky.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle. 😊

  Tykkää

  1. Kiitos! Minäkin pidän krookuksista todella paljon. Pitkän talven jälkeen ne tuovat ihanasti väriä ja iloa puutarhaan, ja ovat tosiaan suurina ryhminä näyttävä ilmestys. Kiitos, mukavaa sunnuntaita sinullekin! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s