Hieman siistimpää

Hupsista, niin sitä on vain reilu viikko vierähtänyt edellisestä päivityksestä! Syksyinen arki on pitänyt minut kiireisenä ja töihin paluu on aiheuttanut pienimuotoisen IT-ähkyn. Päivät kuluvat töissä pitkälti koneen ääressä istuessa, ja iltojen hämärtyessä huomaan silmieni väsyvän niin paljon, etten ole jaksanut enää omaa konetta iltaisin avata. Pitäisi varmasti käydä päivittämässä silmälasit, ehkä se auttaisi.

En kuitenkaan ole ollut ihan toimettomana puutarhan suhteen. Aurinkoinen ylätasanne on nyt kokonaisuudessaan kantattu ja suunnitellut laajennusosat on tehty. Jatkoin rinnepenkin ylätasannetta niin, että se yhdistyy nyt varsinaiseen rinnepenkkiin.

Siirsin penkissä kasvaneet pikkutöyhtöangervot penkin laajennusosaan, sillä ne olivat uhkaavasti jäämässä verikurjenpolvien jalkoihin. Oikeanpuoleisessa alakuvassa pikkutöyhtöangervot pilkottavat pesäkuusen takaa, verikurjenpolvet jäivät penkin toiseen päähän, siellä sijaitsevan pesäkuusen kainaloon.

Myös liljapenkki uusiutui ja laajeni etureunastaan. Kaavailin ensin, että olisin istuttanut matalaa liljaa värililjojen eteen, mutta tulinkin jo toisiin aatoksiin. Parempi ratkaisu on istuttaa jotain loppukesästä ja syksyllä kukkivaa liljojen lomaan, vähän samaan tapaan kuin keltaisten liljojen kanssa tein.

Keltaisten liljojen lomassa kasvaa yrtti-iisoa.

Liljojen seuralainen jäi vielä mietintään, enkä istuttanut penkkiin vielä mitään uutta. Mutta penkki on nyt valmis (tällä erää) ja sopivien kasvien löydyttyä on ne helppo siihen istuttaa. Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat liljapenkistä.

Liljapenkki ennen…
…ja jälkeen

Ylätasanteen ilme muuttui valtavasti kanttausten ja laajennusten myötä. Vaikka istutusalue on nuori eivätkä kasvit ole vielä kovin reheviä, penkkien selkeät rajat tuovat kummasti rauhallisuutta ja selkeyttä alueeseen.

Ensi kesän suunnitelmiin kuuluu kunnollisten polkujen tekeminen. Haluan päästä nurmikosta eroon, sillä se on hyvin hankala pitää tuossa kohtaa siistinä. Joko se rehottaa sinne tänne ja pyrkii kukkapenkkien puolelle tai sitten se palaa paahteessa korpuksi. Nyt syksyn ja talven aikana on hyvää aikaa tehdä suunnitelmia ja päätöksiä polun materiaalin suhteen.

Viikonloppuna ajattelin tehdä pientä siistimistä pihan puolivarjoisalla puolella. Se on jäänyt aivan täysin paitsioon tämän aurinkotasanneprojektini vuoksi. Lisäksi meinaan paneutua kunnolla teidän postauksiinne. Minulla onkin niitä lukematta vino pino, joten paljon mukavia lukuhetkiä on tiedossa 🙂

Mukavaa syyskuista viikonloppua kaikille!

17 thoughts on “Hieman siistimpää

 1. No kyllä!! Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että selkeni ja parani uurastuksen seurauksena! Polut ovat kyllä hauskoja. Ja kasvien istuttaminen on helppoa ja hauskaa, kun alue on muuten kunnostettu. Hienoa on jo nyt ja paranee vielä kasvien tuuheutumisen myötä! Onnittelut!

  Tykkää

  1. Kiitos Päivi! Uurastus kannatti tälläkin kertaa, alueesta tuli hurjan paljon aiempaa siistimpi. Kunnolliset polut kun saan vielä tehtyä, niin tulee entistä siistimpää. On totta, että kasvien istuttaminen on helpompaa kun kaikki on muuten valmista. Innolla odotan jo ensi kesää ja sitä, miltä silloin näyttää. Kasvit ovat tuolloin taas hieman tuuheampia. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Tykkää

 2. Kannatti urakoida, hyvän näköistä jälkeä tuli! Sekä polut että istutusalueet tulevat kauniisti esille siistin kanttauksen ja kivireunusten ansiosta. On se kummallista tämä töihin paluu, kun hetkeksi aikaa menevät pää ja kalenteri ihan sekaisin. Kävin kyllä silloin tällöin töissä sijaistamassa silloinkin kun lapset olivat pienempiä, mutta nyt vasta palasin kunnolla takaisin työelämään ja täytyy sanoa, että tuli yllätyksenä, kuinka vähän sitä aikaa loppujen lopuksi työpäivinä jääkään kaikelle muulle. Onneksi sentään viihdyn töissäni, niin ei tunnu sille, että uhraisin puutarha-aikaani vain palkan takia 😀 Kunhan arki lähtee kunnolla rullaamaan, niin ehkä ehdin saada toimivan systeemin kodin, töiden ja puutarhan yhdistämiseen ennen talven tuloa. Aurinkoista viikonloppua!

  Tykkää

  1. Kiitos Minna! Kanttauksella saa kyllä ihmeitä aikaiseksi, pitäisi jaksaa tehdä sitä useammin 🙂 Rytmin ja rutiineiden muutos on töihin paluun jälkeen on aina suuri. Minä taistelen tässä kesäloman päättymisen kanssa, hoitovapaalta töihin palaamisen osalta muutos on vielä paljon suurempi. Onneksi rytmiin pääsee kuitenkin aika nopeasti, ja ennen pitkää on uudet rutiinit otettu haltuun. Minuun vaikuttaa todella paljon myös iltojen pimeneminen. Päivät tuntuvat lyhyemmiltä ja muuhun kuin arjen pyörittämiseen käytettävä aika lyhenee ja lyhenee. Ei sitä oikein viitsi puutarhassa pimeässä touhuta 😀 Mutta kyllä se tasapaino siitä löytyy. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Tykkää

 3. Muutos on suuri ja selkeytti ja paransi aluetta huomattavasti, joten kyllä kannatti rehkiä. 😊👍👍

  Tykkää

  1. Mukavaa, että tulit vierailulle, tervetuloa :)! Olen samaa mieltä kanssasi, oman työn tuloksen näkeminen on hyvin palkitsevaa. Aina se ei puutarhatöissä tapahdu heti, mutta kun hetken malttaa odottaa kasvien kasvamista, on kaunis palkinto odotettavissa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

   Tykkää

 4. Pieni polku… jne… Minusta näyttää tosi hyvältä. Kukat tulevat penkeistään selkeämmin esille, kukkapenkit ovat näyttävämpiä ja nuo ihanat polut. Ai että.
  Eivätkä rikkaruohot heti valloita sinun upeita saannoksia. Olet välkky!
  Naapurin tätikin on varmasti iloissaan onnistumisestasi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s