Ei ihan sävy sävyyn

Liljapenkissä kukitaan. Marhanlilja ’Orange Marmalade’ sekä mysteerililja jo lopettelevat kukintaansa, mutta värililjat vasta aloittelevat. Ne kukkivat tänä vuonna reilua viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna. Heinäkuun alun kylmyys ja sateisuus on varmasti ainakin osaltaan vaikuttanut liljojen myöhäiseen kukintaan.

Värililja ’Mapira’

Syvän tummanpunaisen ’Mapiran’ seurana kukkii sähäkän keltainen ’Dazzle’ Niiden rinnalla kasvoi aiemmin myös kirkkaan punaista värililjaa, mutta tänä vuonna kaikki punaiset liljat ovat kadonneet. Ei yhden yhtä ole näkyvissä. Harmillista, sillä pidin niistä kovasti.

Värililja ’Dazzle’

En yleensä tykkää sotkea kovin erivärisiä kukkia samaan penkkiin, mutta liljoista on tullut poikkeus. Ihan ensimmäisenä ei muualle tulisi istutettua keltaista ja vaaleanpunaista rinnakkain, mutta liljapenkissä näin on päässyt käymään.

Vaaleanpunainen ’Rosella’s Dream’ on oikea herkku.

Värililjojen lisäksi penkissä kasvaa myös tiikerilija ’Night Flyer’. Se on Mapiran tavoin aivan tumman punainen ja ihan mahdoton valokuvattava. En millään saa tallennettua sen tummaa sävyä; kuvissa lilja on aina punaisempi kuin luonnossa.

Liljat kasvoivat aiemmin keskipenkissä, josta siirsin ne viime kesänä niiden nykyiselle paikalleen. Liljoja siirtäessäni minulla ei ollut mitään käsitystä, minkä värisiä liljoja mihinkin kohtaan istutin, joten nyt ne kasvavat penkissä suloisena sekamelskana.

Rosella’s Dream on liljoista ainoa, joka kasvaa selkeänä ryhmänä. Sain sen sipuleita viime syksynä lahjaksi ja istutin ne tuolloin rykelmäksi liljapenkin päähän.

Etualalla ’Rosella’s Dream’

Kyllähän keltainen ja vaaleanpunainen hieman erikoinen väriyhdistelmä on, mutta en nyt taida liljoja lähteä muuallekaan siirtämään. Mahtuvathan nuo tuossa kasvamaan.

Mukavaa sunnuntaita ja uutta alkavaa viikkoa!

5 thoughts on “Ei ihan sävy sävyyn

 1. Kauniita liljoja! Näyttää kivalta kun liljat ovat yhtenä kokonaisuutena. Meillä on liljoja vähän siellä täällä ja ne hakevat vielä lopullista paikkaa.

  Tykkää

  1. Kiitos 🙂 Päätös siirtää liljat keskipenkistä omaan penkkinsä oli kyllä ihan hyvä ajatus. Tuli hieman selkeämpi kokonaisuus, vaikka värit ovatkin mitä ovat ja liljat kasvavat hassusti sikin sokin. Ehkä istutan liljojen eteen jotain matalaa liljaa ryhtiä tuomaan. Ikuisuusprojekteja nämä puutarhahommat 🙂

   Tykkää

 2. ’Rosella’s Dream’ ja nuo tummanpunaiset ovat todella kauniita. Keltainen oikein korostaa tummanpunaisen väriä. Joskus tulee istuteltua vähän sitä sun tätä sekaisin. Minulla on aurinkopenkissä nyt lähekkäin punaisia, vaaleanpunaisia, sinisiä, liiloja sekä keltaisia kukkia eri väristen vihreiden, punaisten ja hopeisten lehtien kanssa. Varsinainen sekamelska 😀 Tänä vuonna päivänlilja ’Stella d’Oro’ on kukkinut paljon näyttävämmin kuin aiempina vuosina ja nyt alkaa sattua silmiin. Se kukkiikin melkein koko kesän ajan, joten riitaa riittää kaikkien kanssa pitkään. Pitää keksiä niille jokin toinen paikka, vaikka ovatkin lehdistöltään täydelliset nykyiselle kohdalleen. Ehkä laajennan vain siinä ympärillä olevia kasveja isommiksi ryhmiksi, jotta sekamelska vähän rauhoittuisi. Mukavaa viikkoa!

  Tykkää

  1. Keltainen lilja onkin oikeastaan ainoa, joka sotkee koko penkin värikokonaisuuden. Olenkin kahden vaiheilla, siirtäisinkö sen penkistä kokonaan pois. Toinen vaihtoehto on istuttaa liljojen seuraan joku välivärin lilja, joka sitoisi nykyisen värimaailman paremmin yhteen. Toisaalta, eihän kaiken tarvitse aina olla niin samanväristä. Keltainen päivänlilja on ihana, mutta sen väri riitelee meilläkin muiden kanssa. Olen siirtänyt sitä jo moneen kertaan, mutta vieläkään se ei ole hyvässä paikassa. Kiitos, mukavaa viikkoa sinullekin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s