Rinnepenkin laajennusta – taas

Mies meni tuossa eräänä päivänä sanomaan, että ei pidä rinnepenkissä kasvavasta tuiviosta. Se oli hänen mielestään epäsiisti ja joutaisi pois.

Tuivion alla on 3m x 1,7m ala loistavaa istutusmaata 🙂

Katselin tuiviota tovin ja totesin hänen olevan aivan oikeassa. Tuivio ei ollut kaunis ja kasvoi tuossa ainoastaan siitä syystä, että se oli siinä aina ollut. Silmä oli vain niin tottunut siihen, että se oli saanut jäädä niille sijoilleen.

Naapurissa asuvan ystävän kanssa hämmästelimme tuiviota myös hetken ja pohdimme sen tulevaisuutta. Pohdinnan lopputuloksen voitte varmasti arvatakin – tuivio saisi lähteä ja sen tilalle istutettaisiin samanlaisia kasveja, kuin muuallakin rinnepenkissä.

Ketoneilikkaa, hopeahärkkiä ja kangasajuruohoa tulee myös uuteen laajennusosaan

Kokeeksi nykäisin yhtä alimmaisista taimista ja se lähti irti saman tien pelkin käsivoimin. Toisen taimen jouduin kaivamaan lapiolla.

Tässä on jo ensimmäinen tuivion taimi poistettu.

Sitten homma tyssäsi. Kanttauspuuhissa aiemmin päivällä venähtänyt selkä alkoi tuntua niin pahalta, että projekti piti keskeyttää siltä erää. Harmittaa, sillä mieli olisi tehnyt saada työ valmiiksi saman tien. Nyt hommaan tuli kuitenkin parin päivän mittainen pakollinen paussi.

Suloinen neidonkurjenpolvi sopisi rönsyävän kasvutapansa vuoksi hyvin myös uuteen laajennusosaan

Mutta toisaalta, onpahan hyvää aikaa suunnitella istutukset valmiiksi. Mitähän muuta sitä laittaisi…

Mukavaa viikonloppua kaikille!

9 thoughts on “Rinnepenkin laajennusta – taas

 1. Rinnepenkki on aina kiva ja siinä kasvit pääsevät hyvin oikeuksiina.
  Tuivio on siinä mielessä hyvin rinteeseen sopiva, että se kasvaa nopeasti näyttäväksi, sitoo rinteen kasvualustaa, estää rikkakasvit ja on lisäksi hyvin kestävä.
  Kiva nähdä miltä rinne tulee uudistuksen jälkeen näyttämään.

  Liked by 1 henkilö

  1. Tuiviolla on monia hyviä puolia ja pidän kasvista itsekin. Silloin, kun penkki oli vielä pelkkää nurmea, tuivio puolusti paikkaansa hyvin ja sopi rinteeseen mainiosti. Nyt kun rinne on muuttunut muilta osin matalien maanpeittoperennojen valtakunnaksi, tuivio alkoikin näyttää rinteessä oudolta. Tai miehenihän asiasta minulle ensimmäisenä huomautti, itse en sitä heti edes tajunnut 🙂 Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Tykkää

  1. Tänään on kynä sauhunnut, kun olen miettinyt erilaisia vaihtoehtoja. Mitään en ole vielä lyönyt lukkoon, päinvastoin. Alunperin ”varmat valinnat” ovat muuttuneet päivän mittaan hyvinkin epävarmoiksi, ja uusia vaihtoehtoja on tullut tilalle. Voi olla, että tulee tehtyä vielä monta suunnitelmaa, ennen kuin lopullinen suunta on selvillä 🙂 Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Tykkää

 2. Suunnitelmien tekeminen on ihanaa, vaikka kesken jäänyt työ harmittaakin. Toivottavasti saat selkäsi pian kuntoon. Mukavaa viikonloppua myös sinne!

  Tykkää

  1. Kiitos Anni ❤ Suhtaudun selän venähtämiseen nyt jo niin, että se toi projektiin tervetulleen suunnittelutauon. Olen puutarhan suhteen vähän malttamaton, joten tämä pakollinen pysähdys saattaa koitua vielä hyödyksi. Tuleepahan mietittyä asiat valmiiksi 🙂

   Tykkää

 3. Miehiltäkin tulee joskus ihan kelpo ideoita. Tuivio on kaunis, mutta vie kasvuvauhtiin päästyään suhteessa paljon tilaa noinkin pienestä rinteestä. Ehkä tuo on tosiaan parempi jatkaa samalla tyylillä kuin muukin rinne. Minä olen muuten laittanut nettiin ilmoituksen kasveista, joista haluan eroon ja pian on kaikille löytynyt ostajat. Osa on jopa itse kaivanut puskat ylös ja vielä maksanut siitä huvista 😀 Kivasti on saanut shoppailurahaa uusia taimihankintoja varten. Vihjeenä vain, jos sinulla ei ole omalla tontilla noille käyttöä ja selkä estää kaivamisen. Toivottavasti selkä kuitenkin paranee pian ja pääset jatkamaan hommia 🙂 Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  Tykkää

  1. Tuohan on hyvä ajatus, kiitos vinkistä 🙂 Jos selkä ei tästä pian tokene, voisinkin laittaa tuivioista ilmoituksen jollekin paikalliselle palstalle. Olisihan se kiva, jos ne pääsisivät uuteen kotiin sen sijaan, että joutuisivat hävitettäväksi. Minustakin yhtenäinen tyyli rinteessä on parempi vaihtoehto, kun nykyinen ratkaisu. Hyvä idea mieheltäni 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s