Alennuslöytöjä, ruukkuistutuksia ja kesäisiä tunnelmia

Meillä on leikkimökin terassilla roikkunut joka kesä kukka-amppelit tuomassa kesätunnelmaa, mutta tänä kesänä – jostain syystä – amppelikukat olivat jääneet hommaamatta. Asia korjaantui kertaheitolla, kun törmäsin kaupassa käydessäni vastustamattomaan kasvialeen: amppelitaimia kahdeksan kappaletta eurolla.

Taimet eivät ole vielä kovin runsaita, mutta eivätköhän ne tuosta kasva.

Nappasin mukaani neljä lumihiutaleen ja neljä hopeaputouksen tainta. Lumihiutaleista kaksi istutin leikkimökkiä koristamaan ja kaksi riitti vielä yhteen amppeliin, jonka ripustin ovenpieleen.

Samaisesta alesta löysin vielä pari hortensiaa ja yhden maljaköynöksen.

Alelöydöt yhteensä 9 eur

Hortensiat istutin omiin ruukkuihinsa ja hopeaputoukset niiden juurille. Valmista tuli!

3,375 euron ruukkuistutus

Hortensioita ja maljaköynöstä ajattelin kokeilla talvettaa nyt ensimmäistä kertaa, kunhan sinne saakka vuotta päästään. Täytyy perehtyä aiheeseen hieman ennen sitä. Jos teillä on kokemuksia hortensioiden ja/tai maljaköynöksen talvettamisesta, kertokaa ihmeessä. Olen kiitollinen kaikista nikseistä ja neuvoista.

Hortensiat ja hopeaputoukset ruukuissaan. Mielestäni uudenguineanliisan väri riitelee hortensioiden kanssa, joten se varmasti siirtyy tuosta muualle. Samoin aiempi värinokkosistutus vaihtaa todennäköisesti paikkaa.

Loppuun vielä muutama tunnelmakuva kesäisestä Lappeenrannasta. Tänään oli pitkästä aikaa sateeton päivä, ja se hyödynnettiin tällä kertaa kotikaupunkimatkailun merkeissä.

Lappeenrannan hiekkalinna rakennettiin tänä kesänä jo 16:tta kertaa. Tänä vuonna hiekkalinnan teemana on Lappeenranta 370 vuotta.
Päivään kuului tietenkin myös kupillinen loistavaa kahvia. Lappeenrantalainen Lehmus Rostery palkittiin viime vuonna Suomen parhaana paahtimona ja itse kahvila, Satamatie 6, Suomen parhaana kahvilana. Suosittelen pistäytymään, jos näillä kulmilla liikutte, On muuten hyvä kahvi! (Tämä ei ole mainos, vaan aito suositus.)
Kävelykadun varrella, Tasihinin talon seinustalla on pyykkinaru, johon ohikulkijat saavat ripustaa kesäisiä viestejä.
Yksi kävelykadun lehmuksista on puettu hauskaan kesäasuun. Ihana!

Kyllä kesä vaan tuo esiin kaupunkiemme parhaat puolet ja herättää kadut henkiin. Omasta, talvella niin tylsästä kotikaupungistakin saattaa löytää vaikka mitä helmiä. Onneksi kesää on vielä jäljellä vaikka kuinka paljon, ties mitä aarteita sitä vielä löytyy!

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

6 thoughts on “Alennuslöytöjä, ruukkuistutuksia ja kesäisiä tunnelmia

 1. Enpä ole tuota lehmuksen pukua nähnytkään. Minulla tuollaiset hortensiat talvehtivat maassa monta vuotta, mutta ovat nyt hävinneet. Tosin eivät ehtineet tulevina kesinä koskaan kukkia.

  Tykkää

  1. Koreapukuinen lehmus on Tasihinin talon edessä. Tasihinin talo on muutenkin laitettu aina kesäisin niin nätiksi 🙂 Voisinkin kokeilla talvettaa ainakin toisen hortensioista maassa. Kiitos vinkistä Satu! Mukavaa loppuviikkoa!

   Tykkää

 2. Olipa kivoja ja kauniita alelöytöjä.
  Minulla on hyviä kokemuksia kesähortensioiden talvetuksesta. Rohkeasti vain kokeilemaan.

  Tykkää

  1. Joskus sattuu eteen niin hyviä tarjouksia, että niistä ei voi kieltäytyä.
   Pitää ehdottomasti kokeilla talvetusta. Onnistuessaan on ensi kesän hortensiat valmiina ja jos menee pieleen, hukkaan ei mene muuta kuin vähän vaivaa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s