Upeat punakärsämöt

Leikkimökin ikkunan alla kasvaa loistelias joukko upeita punakärsämöitä. Kärsämöiden värikirjossa riittää hämmästeltävää ja leikkimökin ikkunanalusesta onkin tullut minulle päivittäinen pysähdyspaikka.

Esittelen teillekin nyt kärsämöiden värikirjoa. Tarkempia nimiä kärsämöille minulla ei ole tiedossa, sillä kärsämöt ovat peräisin sekoituspussista. Kertokaa ihmeessä, jos tunnistatte lajit – olisi kiva saada näille oikeat nimet.

Punakärsämön varjo lankeaa kauniisti leikkimökin seinään. Olisiko tämä ’Paprika’?

Kärsämöt ovat helppohoitoisia kasveja, jotka viihtyvät aurinkoisessa, jopa paahteisessa paikassa.

Vaaleanpunainen unelma. Saattaa olla ’Appleblossom

Ne ovat viihtyneet leikkimökin seinustalla hyvin, eivätkä vaadi juuri minkäänlaista huomiota. Lannoitan niitä muistaessani ja kuihtuneet kukkavarret leikkaan pois.

Viime kesän pitkän hellejakson aikana kastelin kärsämöitä välillä, mutta normaalisti ne eivät kaipaa edes kastelua. Punakärsämöt kestävät hyvin kuivuuttakin.

Persikkainen viettelys

Punakärsämö on myös hyvä perhoskasvi ja mainio leikkokukka.

Tämä yksilö on keltainen.

Punakärsämöt aloittavat kukintansa heinäkuun alussa ja kukkivat pitkään. Ne ovat kiitollisia ja hyvin vähään tyytyväisiä kasveja.

Tytär kuvasi tätä väriä Ballerinan tossuksi.

Ja kauniita!

Mukavaa sunnuntaita!

12 thoughts on “Upeat punakärsämöt

 1. Kaunis kokoelma kärsämöitä. En edes tiennyt, että niitä on noin montaa eri sävyä. Siankärsämö kuului lapsena lempikukkiini, vaikka sen tuoksusta en pitänytkään. Nyt täytyy vakavasti harkita eri väristen kärsämöiden hankintaa omaan pihaan. Kiitos esittelystä!

  Tykkää

  1. Ilo on kokonaan minun puolellani 🙂 Minäkin pidän siankärsämöstä, vaikka sen tuoksu ei olekaan sieltä parhaimmasta päästä. Punakärsämöt eivät nekään tuoksullaan hurmaa, mutta ne korvaavat sen puutteen monin muin tavoin. Kärsämöt ovat kyllä harkinnan arvoisia, etenkin jos etsii helppohoitoista perhoskasvia aurinkoiselle paikalle. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

   Tykkää

  1. Eivätkö olekin upeita! Minusta tuntuu, että tänä kesänä eri sävyisiä punakärsämöitä on penkissäni enemmän kuin aiemmin, joten todennäköisesti ne risteytyvät keskenään ja muodostavat aina uusia väriyhdistelmiä. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

   Tykkää

  1. Minäkin tykkään, värit ovat niin kauniit. Jotkut kasvit vain katoavat, syystä tai toisesta. Minulla kävi muurikellon ja espanjansinililjan kanssa samoin. Yhtäkkiä niitä ei vain enää ollutkaan. Harmillista!
   Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Tykkää

 2. Kärsämöt ovat hyviä leikkokukkia ja niistä tosiaan löytyy monia ihania pinkin sävyjä ja keltaistakin. Sinistä en muista koskaan nähneeni. Onkohan sellaista edes olemassa? Kärsämöiden tuoksu on kyllä ihan hirveä 😀 Mukavaa viikkoa!

  Tykkää

 3. Kaunis värisekoitus kärsämöitä! Meillä on myös kärsämöitä, mutta vain hyvin intensiivisen keltaisina. Kun hankin ne, kuvittelin niiden värin sitruunankeltaiseksi. Ne pääsevät ensi keväänä toiseen penkkiin, sillä väri häiritsee silmää purppuraheisiangervon vieressä. Tykkään kärsämöiden kukinnon muodosta ja lehdetkin ovat kauniit. Ja tietysti se, että ne houkuttelevat perhosia on plussaa:)

  Tykkää

  1. Oikeat väriyhdistelmät ovat puutarhassa tärkeitä ja myös minä siirrän kasveja surutta, jos joku häiritsee silmää. Onneksi useat kasvit eivät ole siirtämisestä moksiskaan. Olen samaa mieltä, että kärsämöiden yksi ehdottomista eduista on sen suosio perhosten keskuudessa 🙂 Mukavaa loppuviikkoa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s