Myrskyn jälkeen

Meille Lappeenrantaan iski eilen poikkeuksellisen hurja kesämyrsky. Peukalonpään kokoiset rakeet kurittivat kaupunkia laajalla alueella ja näky oli melkoinen. Kadut tulvivat ja monin paikoin kumivene olisi ollut parempi kulkuneuvo kuin auto. En osaa sanoin kuvailla, millainen keli täällä vallitsi, joten laitan tähän linkin Etelä-Saimaan sivuille *klik* Siellä on kaupunkilaisten kuvia ja videoita hävityksen kauhistuksesta. Aikamoinen alku heinäkuulle!

Voitte varmaan kuvitella, miten kovasti jännitin puutarhan puolesta. Mutta onneksi, onneksi, onneksi – toisin kuin muualla Lappeenrannassa – meillä sade tuli vetenä. Vaikka vettä satoi kirjaimellisesti kuin saavista kaataen ja sade jatkui kauan, oli se silti parempi, kuin raemyrsky.

Juoksin kesäkukkaruukut kiireen vilkkaan turvaan katoksen suojaan, kun sade alkuillasta alkoi.

Kukkia ja katuliitutaidetta

Illalla yhdentoista aikaan nukkumaan käydessäni sade vielä hakkasi kattoa aikamoisella voimalla. Jännitti ummistaa silmät, kun ei yhtään tiennyt, millainen maisema aamulla odottaisi. Toivottavasti ei lunta kuitenkaan…

Aamu valkeni aurinkoisena ja pikainen puutarhakierros ennen töihin lähtöä paljasti, että suurelta katastrofilta oli meidän pihallamme onneksi vältytty.

Unikot mököttävät eniten
(anteeksi huonolaatuinen kuva, tarkennus on aamukiireissä lipsahtanut minne sattuu.)
Kurjenkellosta oli yön aikana tullut rönsykasvi
Pionit ovat nuupallaan
Eilen kukkimaan alkanut pioni ’Sarah Bernhard’ sai heti kylmän kylvyn.
Mehitähdet eivät olleet myrskystä moksiskaan.
Jykevävartinen varjolilja ei sekään eilisestä myräkästä hämmentynyt.

Surettaa niiden puolesta, jotka saivat kokea myrskyn pahimman puolen ja joiden puutarhat joituivat raemyrskyn jalkoihin. Tsemppiä teille kovasti! Onneksi kasvit ovat sinnikkäitä ja luonto osaa omat haavansa hienosti parantaa.

Mukavaa tiistaita!

9 thoughts on “Myrskyn jälkeen

  1. Ei onneksi, Näin blogistasi, mitä myrsky oli saanut teillä aikaiseksi. Aika surulliselta näytti 😦 Ja äsken ukkosti jälleen.
   Toivotaan, että tämä myrskyrintama nyt pian väistyy ja kasvit pääsevät taas reipastumaan. Tsemppiä sinulle ❤

   Tykkää

  1. Eilen oli kyllä aivan järkyttävä keli. Ei uskoisi, että eletään heinäkuuta. On oikea ihme, että vältyimme rakeilta ja puutarha säilyi suht ehjänä. Rintama meni juuri ohitsemme, kilometrin päässä olisi osunut jo kohdille. Tänään ukkosti taas päivällä ja vettä tuli jälleen paljon, mutta ei onneksi niin pahasti kuin eilen. Mutta jännitys jatkuu: ensi yönä puolilta öin tulee ennusteen mukaan uusi ukkosrintama, joka myrskyää keskiviikkoiltaan saakka. Vettä on luvassa aina tostaille puoleen päivään. On tosiaankin hyvä, että kasvit reipastuvat suht nopeasti kovankin myräkän jälkeen. Vaikuttaa nimittäin siltä, että reippaus on tarpeen lähiaikoina 🙂

   Tykkää

 1. Kävin kurkkaamassa tuo Etelä-Saimaan jutun. Oh hoh, melkoinen keli siellä ollut. Onneksi ei osunut puutarhaasi tuo 🙂

  Tykkää

  1. Eikö vaan? Sää oli kyllä aikamoinen. Olisi varmasti ollut surullinen näky puutarhassa, jos pahin olisi iskenyt päälle. Pelkän rankkasateenkin jälkeen kaikki kasvit ovat enemmän tai vähemmän allapäin, mutta eivät sentään rakeilla runneltuja. Meillä kävi hyvä tuuri!

   Tykkää

 2. Varmasti jännittävää tarkastaa puutarhaa myrskyn jälkeen Onneksi luonto toipuu yleensä hyvin!

  Tykkää

  1. Kieltämättä. On surullista, kun on nähnyt niin paljon vaivaa ja saanut kasvit kasvamaan ja sitten kaikki on yhdessä hujauksessa mennyttä. Onneksi niin ei käynyt meillä tällä kertaa, ja onneksi kasvit tosiaan toipuvat yleensä nopeasti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s