Kukka kuin kermakakku

Viime syksyinen uurastus on palkittu ja meidän puutarhassamme kukkii pihamme kaikkien aikojen ensimmäinen pioni! Hurraa!

Pioni ’Duschesse de Nemours’ – tässä vielä suloisena lumipallona.

Kyllästyin viime syksynä lopullisesti etupihallamme olleeseen rumiluspenkkiin, jolle en vain aiemmin ollut keksinyt mitään hyötykäyttöä ja hävitin sen maan tasalle. Siinä vaiheessa olin nimittäin viimein myös keksinyt, mitä penkin tilalle halusin: uuden penkin pioneille ja kärhöille. Uuden penkin rakennusprojektista voi lukea täältä *klik*.

Tällä viikolla koko tuo viime syksyinen uurastus palkittiin, kun ensimmäinen istuttamani pioni alkoi kukkia. Olin varautunut siihen, että en ehkä näin ensimmäisenä kesänä saisi kukkia ihailtavakseni, mutta suureksi ilokseni ja riemukseni toisin kävi. Ihana ’Duchesse de Nemours’ kukkii parasta aikaa. Tosin kukkia on vain yksi, mutta kukka se on sekin!

Kahdessa muussakin pionissa on yksi nuppu, joten saatan tänä kesänä nähdä kukassa vielä ’Sarah Bernhardin’ ja ’Wladyslawan’. Lopuissa kahdessa pionissa ei nuppuja näy, mutta kolme viidestä on mielestäni varsin kelvollinen tulos näin ensimmäisenä kesänä.

Meillä alkoi iltapäivällä hissukseen sadella ja edelleen ripottelee hiljalleen. Puutarha saa viimeinkin kauan kaipaamansa kesäisen kylvyn.

Mukavaa torstai-iltaa ja kesäkuun viimeisiä päiviä. Ajatella, että ensi viikko alkaa jo heinäkuuna!

4 thoughts on “Kukka kuin kermakakku

 1. Todellakin, kukka kuin kaunein kermakakku. Aivan ihana tyllimekkoprinsessa. Työsi on palkittu ja varmasti lisää kiitoksia on tulossa.
  Odotettu sade on ravinnut maata täälläkin. Pian siirrytään heinäkuuhun ja kesää on vielä paljon edessä. Hyvältä tuntuu.

  Tykkää

  1. On hämmentävää, kuinka monta valkoisen eri sävyä herttuattaren hameenhelmasta löytyykään! Onneksi on kamera, jolla ne voi ikuistaa, muuten ei talvella enää uskoisi omaa muistiaan.
   Ihanaa, kun on satanut edes hieman. Puutarha näytti jo hyvin janoiselta.
   Olen samoissa tunnelmissa, heinäkuun alkaminen tuntuu oikein mukavalta ajatukselta. Nautinnollisia kesäkuun viimeisiä päiviä sinulle!

   Tykkää

 2. ’Duchesse de Nemours’ on yksi kauneimmista pioneista. Sen kukka ei ole ihan samalla tavalla överi kermakakku kermakakun päällä kuin moni muu pioni ja tuoksuukin upealle. Meillä satoi eilen pariin otteeseen ja se teki varsinkin kasvimaalle ja tänä kesänä istutetuille taimille hyvää. Mukavaa kesäkuun loppua!

  Tykkää

  1. Totta, ’Duchesse de Nemours’ on valtavan kaunis ja tuoksu on ihastuttava. Sade teki kyllä hyvää. Kasvit ryhdistäytyivät oikein silmissä, kun saivat kunnolla raikasta vettä. Mukavaa kesäkuun loppua sinullekin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s