Ken on heistä kaikkein kaunein…

Viikonlopun aurinkoiset ja lämpimät säät ovat herätelleet tulppaaneja kukkaan. Osa tulppaaneista odottelee vielä oikeaa hetkeä avautuakseen, mutta osa kaunokaisista on jo hetkensä löytänyt.

Istutin syksyllä tulppaaneja sekä aurinkoiseen sydänpenkkiin että pionipenkkiin. Sydänpenkki näytti eilen tältä:

Sydänpenkki 20.5.2019

Sydänpenkissä kauneimman tulppaanin tittelistä kilpailevat tällä hetkellä:

Papukaijatulppaani Madonna
Tulppaani Negrita Double
Viridiflora-tulppaani Virichic
Triumph-tulppaani Infinity

Pionipenkissä kukki eilen vasta Columbus, muut tulppaanit ovat vielä nupulla. Penkin nurkassa hyasintti Carnegie jaksaa vielä kukkia, mutta kääpiotulppaanit ovat jo lakastuneet.

Penkin etureuna näyttää autiolta kääpiötulppaanien lakastuttua. Syksyllä penkin etureunaan istuttamani, alennusmyynti-kurjenpolvet ovat talvehtineet huonosti, eivätkä tuo penkkiin sitä vihreyttä, jota toivoin. Jos kurjenpolvet eivät tuosta elvy, täytyy penkin reunaan keksiä jotain muuta.
Kerrottu tulppaani Columbus

Tulppaanit ovat ehdottomasti yksi omia suosikkejani kevään kukkijoista ja näistä nyt kukassa olevista suosikkejani ovat ehdottomasti värikäs Virichic ja hurmaavan punainen Columbus. Katsotaan, kunhan tummat papukaijatulppaanit avautuvat, saavatko nämä kaksi edelleen pitää ykkössijansa 🙂

Onko teillä suosikkia tulppaanilajikkeiden joukossa?

8 thoughts on “Ken on heistä kaikkein kaunein…

  1. Tulppaanit ovat kyllä upeita kesän lähettiläitä ja pidän niistä vuosi vuodelta enemmän. On harmi, että ne ovat niin lyhytikäisiä. Lajikkeita on todella paljon ja omakin suosikkini näyttää muuttuvan vuosittain. Mutta yhtä ihastuttavia ne ovat kaikki, lajikkeesta riippumatta.

   Tykkää

 1. Upeita! Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita, mutta ehkä näistä suosikeiksini nousevat ’Columbus’ ja ’Infinity’. ’Negrita Doublekin’ on upean näköinen, siinä on hieno, vahva väri. Omista tulppaaneistani yksi parhaita on ’Exotic Emperor’, joka on sekä kaunis että jaksaa kukkia useamman vuoden peräkkäin. Katsotaan nyt, minkälaisia ihanuuksia tänä vuonna nousee, että tuleeko uusia suosikkeja. Kivaa keskiviikkoa!

  Tykkää

  1. Exotic Emperor on kyllä kaunis! Olen itsekin valkoisten tulppaanien suuri ystävä ja niitä tässä kovasti odottelen avautuvaksi. Tällä hetkellä ei valkoisista ole auki muita kuin tuo papukaija. Vaikka tässä malttamattomana odotellaankin loppujen tulppaanien avautumista, on myös ihanaa, että ne kukkivat niin eri aikaan. Onpahan mahdollisuus nauttia tulppaaniloistosta pidempään, kun eivät kaikki ole kukassa samaan aikaan. Kiitos, oikein mukavaa keskiviikkoa sinullekin!

   Tykkää

 2. Niin kauniita kaikki, että vaikea niitä on mihinkään järjestykseen asettaa. Vihreäraitatulppaaneista pidän erityisen paljon ja hieno on Negrita Doublekin.

  Tykkää

  1. Vihreäraitatulppaanit ovat hätkähdyttävän upeita. Jos kukista voi niin sanoa, niin niissä on asennetta 🙂 Kauniita ilmestyksiä ovat tietysti kaikki muutkin tulppaanit ja on hienoa, että niitä on niin monenlaisia.

   Tykkää

 3. Oi miten kaunista ”silmänruokaa.” Kaikki tulppaanit ovat ii haa ni aa… kauneuserot ovat pieniä ja yksilöllisiä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s