Kuulumisia kiireen keskeltä ja kevätkukkijoita

Kylläpäs on ollut jälleen kiireistä ja touhua on riittänyt sekä töissä että vapaa-ajalla. Töistä ei sen enempää, mutta vapaa-ajan osalta yksi h-hetkistä oli sunnuntaina, kun tyttären tanssiharrastus huipentui tämän kevään osalta kauan odotettuun kevätnäytökseen. Näytöstä edelsivät lukuisat pitkät ja perusteelliset harjoitukset, joissa esitystä hiottiin näytöskuntoon. Eilen pääsimme lopulta ihastelemaan Lappenrannan tanssiopiston maineikasta kevätnäytöstä.

Esityksen aikana ei saanut kuvata, joten tämä oli ainoa kuva, jonka otin. Tytär ei ole kuvassa, hän on vielä vähän nuorempaa ikäluokkaa.

Näytös oli upea ja oli nautinnollista seurata taidokkaiden esiintyjien tanssin riemua pursuavia esityksiä. Tytärtä ei kuulemma jännittänyt kuin vähän, eikä itseänikään aluksi. Huomasin kuitenkin jännityksen vähitellen hiipivän omaan puseroon näytöksen edetessä ja kasvavan sitä mukaa, kun tyttären ryhmän esitysvuoro läheni. Mutta turhaan jännitin, sillä kaikki meni hyvin ja tytöt tanssivat hienosti!

Mutta ennätin minä viikolla hieman puutarhaankin. Viime syksynä jäin miettimään rinnepenkin pientä laajennusosaa ja jätin asian hautumaan talven yli. Nyt lumien sulettua päätöstä ei tarvinnut enää kauaa miettiä, sen verran keskeneräiseltä penkki silmissäni talven jälkeen näytti.

Alkuperäisen penkin yläraja sekä kepillä mallinnettu uusi yläreuna.
Laajennusosa on vielä nurmen peitossa.
Sama toisesta suunnasta katsottuna.

Mallailin ensin penkin yläreunan uutta paikkaa ja kun oikea paikka oli löytynyt, kaivoin noin 40-50 cm leveän nurmikaistaleen pois koko penkin matkalta. Kasvit penkin jatkeelle jaoin rinnepenkin olemassaolevista kasveista: ketoneilikasta, hopeahärkistä ja kaukaasian pitkäpalosta.

Nyt penkki on siinä mitassa, johon se alunperinkin olisi pitänyt tehdä. Leikkimökin ja penkin yläreunan väliin jää vielä riittävän leveä kulkuväylä, mutta penkki ei enää näytä loppuvan kesken.

Uusi penkin yläreuna puolisen metriä alkuperäistä korkeammalla.
Samalla tuli tehtyä yksi porrasaskelma lisää.

Nyt vain odotetaan, että perennat pääsevät tässä penkissä – ja tietysti muuallakin – kunnolla kasvuun. Tällä hetkellä rinnepenkissä valtaa pitävät kevätsipulit.

Krookus ’King of Striped’
Krookus Botanical mix
Krookus ’Ruby Giant’ 
Kevätkurjenmiekka ’Katharine Hodgkin’ 

Reunuspenkissä puolestaan kukkivat posliinihyasintti ja lummetulppaani

Puolivarjon penkissä ei tällä hetkellä kuki kuin kirjokevättähti, mutta ei mene kauaa, kun balkaninvuokkokin aloittaa kukintansa.

Pionopenkiin odotellaan seuraavaksi tulppaaneja avautuvaksi, mutta nyt sitä koristavat kevätkurjenmiekat ja valkoiset krookukset.

Kevätkurjenmiekka ’Pauline’ 
Kevätkurjenmiekka ’Eye Catcher
Kultasahrami ’Jeanne d´Arc’ 
Pionipenkki rinnepenkin jatkeena

Millaisissa merkeissä teidän keväänne etenee?

5 thoughts on “Kuulumisia kiireen keskeltä ja kevätkukkijoita

 1. Hyvä laajennus! Puutarhakausi on korkattu kunnolla alkaneeksi vasta kun ensimmäinen kukkapenkin laajennus on tehty 😀 Rinnepenkin yläpäästä on nyt varmasti paljon helpompi leikata nurmikkokin, kun ei tarvitse pelätä, että ruohonleikkuri kaatuu rinteeseen. Kauniita kukkijoita, pionipenkkikin kukkii ihan kunnolla jo. Minä löysin vasta eilen ensimmäiset balkaninvuokon piipot. Mietinkin jo, meinaavatko nousta ollenkaan. Iloista vappua!

  Tykkää

  1. Kiitos Minna 🙂 Olen samaa mieltä, puutarhakausi ei ala ennen kuin ensimmäinen lapionpisto on tehty 😀
   Ruohonleikkuu oli ehdottomasti yksi syy, minkä vuoksi penkin yläreunaa siirsin. Visuaalinen ilme oli syy numero yksi, mutta en ole yhtään pahoillani, että enää ei tarvitse hermoilla kumoon pyrkivän ruohonleikkurin kanssa. Balkaninvuokot antoivat odottaa yllättävän kauan itseään tänä vuonna ja hiukan jo huolestuin itsekin. Mutta sieltä ne lopulta ilmestyivät 🙂 Mukavaa ja aurinkoista vapunpäivän iltaa sinulle!

   Tykkää

 2. Laajennus kohensi näkymää hienosti. Aina ei ensimmäisellä kerralla hahmota kokonaisuutta, mutta onneksi ideoilla on mahdollisuus kypsyä.
  Elämä on siirtynyt pihalle ja uusia lihaksia on löytynyt kropasta.
  Hauskaa vappua sinulle!

  Tykkää

  1. Kiitos Between, itsekin pidän uudesta linjasta enemmän. Jäin ihan hämmästelemään, miksi en rakentanut penkkiä noin jo viime kesänä, mutta ehkä se on juuri kuten sanoit, ensimmäisellä kerralla ei hahmota kaikkea. Eikö olekin ihanaa, kun pääsee taas ulos! Pieni kolotuskaan ei haittaa, kun saa jälleen puuhastella puutarhan kimpussa. Mukavaa vapunpäivän iltaa sinulle!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s