Kevään ensimmäinen

Eikös nyt voi jo sanoa, että meillä kukitaan? Havaitsin kevään ensimmäisen kukan eilen, ja vaikka se olikin vielä nuppunen, olen sitä mieltä, että kukka mikä kukka. Eikö? 🙂

Saanen esitellä, kevään ensimmäinen 🙂

Krookuksen rinnalla maasta pilkisti myös pikkiriikkinen, hädin tuskin sentin korkuinen posliinihyasintti.

Pikkiriikkinen posliinihyasintti

Lummetulppaaneja paljastuu hangen alta sitä mukaa kun pälvipaikat suurenevat. Innokkaana ne kurkottavat kohti aurinkoa ja vaikka nuppuja ei vielä näy, riittää niiden lehdissäkin ihailtavaa.

Lummetulppaanin lehdissä on kaunis väritys.

Myös laukkojen esiinmarssi on alkanut.

Jättilaukkaa, sorjalaukkaa, tähtilaukkaa…. vielä ei pysty sanomaan, kuka on kuka. Osa tästä armeijasta voi olla myös isotähtihyasintin alkuja.

Tässä on tulossa kevätkurjenmiekkaa. Istutin syksyllä ’Katharine Hodgkinia’ rinnepenkkiin ja ne näyttävät näin kevään korvalla hyvin elinvoimaisilta.

Kevätkurjenmiekka ’Katharine Hodgkin’

Nyt on luvattu niin lämmintä säätä koko loppuviikoksi, että loputkin lumet taitavat meiltä karkota. Se tarkoittaa sitä, että pääsen leikkaamaan talventörröttäjät pois ja ottamaan haravan viimeinkin varastosta ulos. Onkin mukavaa puuhaa pääsiäisviikonlopuksi tiedossa.

Millaisia suunnitelmia teillä on pääsiäisen ajaksi?

10 thoughts on “Kevään ensimmäinen

 1. Ehdottomasti kukinta on alkanut sinunkin pihallasi. Monta kaunotarta aukeaa lähipäivinä. Voi, miten hienoa aikaa tämä kevät onkaan.
  Pääsiäiseksi on luvattu sen verran hyvää säätä, että piha kutsuu. Pientä rapsuttamista aina löytyy ja isompiakin projekteja voi jo aloittaa. Ehkä kasvariinkin voi jotain jo viedä, sillä yöpakkasten pitäisi loppua tai ainakin vähetä merkittävästi.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  Tykkää

  1. Keväässä on kyllä jotain aivan erityistä. On ihanaa, kun joka päivä saa todistaa uutta kasvua ja kesän asteittaista lähenemistä. Tänään kuulin mustarastaan laulun ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Mahtavaa!

   Kivalta kuulostavat sinunkin pääsiäisaskareesi 🙂 Ihanaa, kun on lämmin pääsiäisviikonloppu edessä ja pääsee pihatöihin. Hyvää pääsiäistä sinullekin, nautitaan upeasta säästä!

   Tykkää

 2. Kyllä, kevään ensimmäinen kukka pihallasi 🙂 Lummetulppaanin lehdet ovat upean näköisiä. Onkohan niiden kaikilla lajikkeilla yhtä hienot lehdet? Minä istutin syksyllä lummetulppaani ’Concerton’ sipuleita heti olohuoneen ikkunan alle. Olisipa ihanaa, jos niillä olisi yhtä kauniit lehdet. Meille on pääsiäisenä tulossa parina päivänä vieraita, joten ihan koko aikaa ei voi olla pihapuuhissa, mutta eiköhän kukkapenkkejäkin ehdi kierrellä tutkimassa jossain välissä. Ei varmaan mitään isompaa pysty vielä lumen ja märkyyden takia tekemään, mutta kivikkorinteestä ehkä pystyy leikkelemään kuivia versoja. Siellä maa kuivuu vauhdilla, kun on aurinkoinen, jyrkkä ja hiekkainen rinne. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  Tykkää

  1. En tiedä, onko kaikilla lummetulppaaneilla kirjavat lehdet. Minulla kasvaa kahta eri lajiketta (Heart’s Delight ja Early Harvest) ja molemmilta niiltä kyllä raitoja löytyy. Ehkäpä sinunkin Concertollasi on sellaiset! Mukavalta kuulostaa sinunkin pääsiäissuunnitelmasi 🙂 Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa teille kaikille!

   Tykkää

  1. Kyllä, kevät on viimeinkin tullut! Pitkän talven jälkeen tämä auringon lämpö tuntuu uskomattoman ihanalta☀️ Siitä nauttivat kukat ja puutarhurikin 😊Kiitos, onnellista ja aurinkoista pääsiäistä sinullekin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s