Palmusunnuntain kuulumisia

Palmusunnuntai on vierähtänyt leppoisissa merkeissä kotitöiden ja taimien koulimisen parissa. Taimet kasvavat hyvää vauhtia ja odottavat kesää vähintään yhtä paljon kuin allekirjoittanutkin. Tänään koulintavuorossa olivat kesäpäivänhatun siemenet.

Auringonkukat kurkottavat kohti korkeuksia.

Siirsin myös loput kylmäkäsittelyssä olleista siemenistä pois jääkaapista. Kolme akileijan siementä oli jälleen itänyt kylmäkäsittelyn aikana. Nämä lehtoakileija ”Winkyn”-siemenet ovat kyllä itäneet kiitettävällä prosentilla. Yhdeksästä kylvetystä siemenestä kasvussa on kahdeksan. Aika hienoa! Punaluppiot sen sijaan antavat vielä odottaa itseään.

Kohti kesää

Kevättalvella kylvimme tytön kanssa sitruunan ja omenan siemenen ruukkuun ja nyt niistä toinen itää. En tiedä kumpi, sillä merkkaukset menivät onnellisesti sekaisin. Tunnistaako kukaan, kumpi on kyseessä?

Sitruuna vai sittenkin omena?

Tämän päiväisellä pihakierroksella näkyi selvästi, että kevät etenee. Vaikka lunta on edelleenkin runsaasti, alkaa maa paljastua sieltä täältä. Tulppaanit ja krookukset nousevat esiin kovaa vauhtia.

Lummetulppaanien lehdet ovat kauniin väriset. Niissä on myös upea raidoitus, joka sekin kohta pääsee täysin oikeuksiinsa tulppaanien avautuessa.
Krookuksen nuppunen. Vielä tänä viikonloppuna ei krookus ennättänyt kukkaan, mutta jos säätiedotus pitää paikkaansa, ehkäpä jo ensi viikolla meilläkin kukitaan.

Rinnepenkin perennoista osa pilkistää hangen seasta. Ensimmäisenä happea haukkaamaan ovat ennättäneet ketoneilikka ja kaukasian pitkäpalko. Molemmat näyttävät selvinneen talvesta hyvin,

Laitoimme kotiin myös hivenen pääsiäistunnelmaa. Tänä vuonna koristeet ovat hyvin hillittyjä.

Valkoisia kreppipaperikukkasia pajunoksissa

Kanipariskunta takan reunustalla ja pääsiäiskanasen pesä

Illalla sitten seurataan, miten vaaleissa käy. Tällaisia kuulumisia meillä näin palmusunnuntaina. Miten teillä on palmusunnuntaita vietetty?

Hyvää alkavaa pääsiäisviikkoa kaikille!

8 thoughts on “Palmusunnuntain kuulumisia

  1. Taimimäärä sen kun kasvaa teilläkin 🙂 Minusta tuo taimi näyttää sitruunalta. Sen tunnistaa hieromalla lehteä ja haistamalla. Sitruksilla on myös kiiltävät, vähän nahkeat lehdet. Omenan pientä siementainta en ole nähnyt, mutta voisin kuvitella, että sen lehdet ovat samaan tapaan hieman harmahtavat kuin isommallakin omenapuulla ja sitruunaan verrattuna pehmeämmät. Joku asiantuntija voi korjata 😀 Kivat pääsiäiskoristukset sisällä ja vielä kauniimmat tulossa ulos. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

    Tykkää

    1. Kiitos Minna! Kyllähän noita taimia on taas siunaantunut… 🙂 Sitruunaa veikkaan itsekin. Lehdet ovat tosiaan hieman nahkeat ja vaikka lehdet eivät sitrukselta (vielä) tuoksukaan, uskaltaisin silti veikata sitruunaa. Jäädään seuraamaan 🙂 Aurinkoista viikkoa sinullekin!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s