Hurjaa ja vähemmän hurjaa kasvua

Laitoin viime lauantaina daalian siemeniä multaan ja jo kahden päivän päästä siemenistä oli itänyt kaksi. Toissapäivänä, neljän päivän päästä kylvöstä näytti jo tältä:

Daalian siemenet 27.3.2019

Eilen uskaltauduin jo toteamaan ääneen, että meillä taita ensi kesänä kasvaa daalioita:

Dahlia variabilis ”Redskin” 28.3.2019

Sen sijaan 10.2 kylvetyistä akileija ”Dark Colubinen” ja isotähtiputki ”Primadonnan” siemenistä yksikään ei ole vielä itänyt. Niiden osalta taitaa peli olla menetetty. No, onneksi loput niiden siemenistä voi kylvää suoraan ulos kesän tultua. Toiveissa vain oli saada kukkivia yksilöitä jo tänä kesänä, mutta pitää malttaa odottaa.

Isotähtiputki ’Shaggy’ 

Erityisen ilahtunut olen siitä, että mustapäivänhattu ”Green Wizard” ja punaluppio näyttävät elon merkkejä. Eivätkös nuo pienet, vaaleat pisteet tuossa alla ole aivan selviä elonmerkkejä?

Punaluppion ”elonmerkit” löysin jääkaapista, kun tarkistin kylmäkäsittelyssä olevien siementen vointia. Aika pieniähän nuo elonmerkit ovat, mutta siirsin pikkiriikkiset kasvin alut kuitenkin jo minikasvariin kasvamaan. Toivottavasti en siirtänyt niitä liian aikaisin.

Punaluppiota olen kaavaillut puolivarjon penkkin perhoangervon ja isotähtiputkien rinnalle ja Green Wizardille on paikka varattuna valkoisten kaunopunahattujen seurassa. Punaluppion ja Green Wizardin taimia odotan erityisesti, sillä uskon niiden sointuvan kauniisti yhteen valkoisten seuralaistensa kanssa.

Vastaako todellisuus visiota, se nähdään sitten myöhemmin. 🙂

Muistutuksena vielä, että synttäriarvontaan on aikaa osallistua vielä tämän päivän ajan. Huomenna arvotaan!

2 thoughts on “Hurjaa ja vähemmän hurjaa kasvua

  1. Onpas daalian siemenillä vauhti päällä! Onko ne niitä yksivuotisia daalioita eikä samoja, mitkä tekevät niitä talvetettavia juurimukuloita? Punaluppion ja mustapäivänhatun elonmerkit taas näyttävät jo paljon suuremmilta kuin minun kylvämäni jättiolkikukat. Siemenet olivat vanhoja, joten ripottelin niitä ainakin ruokalusikallisen pieneen purkkiin, kun aiemmasta kylvöstä ei itänyt yksikään. Toistaiseksi niissä näkyy yksi hädin tuskin erottuva valkea täplä 😀 Pitänee kylvää loputkin siemenistä pois pyörimästä nurkissa. Isotähtiputki ’Shaggy’ ja valkoinen punahattu ovat todella kauniita. Toivottavasti kylvöksesi itävät hyvin, että saat niille kaverit. Kivaa viikonloppua!

    Tykkää

    1. Daalioiden kasvatusohjeessa sanotaan, että ”When the foliage begins to die back, cut stems to 15cm (6in) and lift the tubers. Store in straw, wood shavings, or vermiculite in a frost-free place. Divide tubers in spring and plant out once danger of frost has passed.” Eli monivuotisia pitäisi olla. Katsotaan syksyllä, miten niiden kanssa käy 🙂 Siementen idättäminen on välillä mystistä puuhaa. Toivotaan, että jättiolkikukkasi itävät hyvin ja pääset kesällä nauttimaan niiden kauneudesta. Kiitos, mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s