Kevättä ilmassa

Sisäinen puutarhurini alkaa pikku hiljaa heräillä talvihorroksesta. Päivät ovat pidentyneet selvästi, eikä illalla töistä palatessa ole enää pilkkopimeää. Pakkanen paukkuu ja lunta on aivan valtavasti, mutta päivien piteneminen tuo mukanaan lupauksen keväästä.

Kauppoihin on jo saapunut tulppaaneja. Ostin toissa viikonloppuna ensimmäisen keväisen kimpun – ehkä aiemmin kuin koskaan ennen. Tästä alkaa tulppaanien kausi, joka katkuu aina kesän kynnykselle saakka. Montakohan tulppaanikimppua sitä ennättää ostaakaan… 🙂

Ensimmäisen siementilauksenkin tein, ja tilaamani siemenet ennättivät saapuakin jo viime viikolla. Kirjoittelen niistä seuraavassa postauksessa. Yritän nyt olla hieman ahkerampi blogin päivittämisen suhteen. Kun tämä työstressi vain vähän hellittäisi, niin jaksaisi paneutua muihinkin asioihin vähän paremmin.

Mutta kevään tulo aina piristää ja tuo lisäenergiaa. Eikä mene enää kauaa, kun pääsee puutarhakierrokselle kyttäämään ensimmäisten piippojen ylösnousua. Kun nyt ensin pääsisi tästä lumimäärästä eroon…

Mukavia talvipäiviä kaikille!

4 thoughts on “Kevättä ilmassa

 1. Lumi on tarpeen kasveille, hyvä vain, että sitä on nyt runsaasti. Täällä kyllä sää näyttää siltä, että kohta lunta on jo liikaakin. Nytkin sataa isoja hiutaleita. Minä en ole vielä ostanut tulppaaneja, kun vielä on viimeiset joulukukat kukassa ja orkideakin aloitti kukkimisen. Jossain välissä kyllä pitää tulppaanikimppu käydä ostamassa. Iloisia talvipäiviä!

  Tykkää

  1. Minullakin orkidea aloittaa kukintansa hetkenä minä hyvänsä. Jos muistan oikein, se taisi viime vuonna kukkia näihin samoihin aikoihin. Lunta on kyllä meidän kulmilla todella paljon, ja kasvien puolesta olen suuresta lumimäärästä todella kiitollinen. Myöhään syksyllä istuttamani taimetkin ovat nyt paremmassa turvassa. Ongelma alkaa vain olla se, mihin lunta enää mahtuu kolaamaan. Mutta kohtahan tuo kevätaurinko alkaa tehdä työtään ja ennen pitkää tämäkin lumimäärä on muisto vain. Mukavia talvipäiviä sinullekin!

   Tykkää

 2. Vaikea niiden tulppukimppujen ohi kaupassa on kulkea. Ostin jo toisen kimpun. Niiden mukana kevät tulee kotiin, vaikka ulkona lunta on runsaasti.
  Yhtenä talvena murehdin valtaisaa lumimäärää ja ajattelin, ettei se varmasti ikinä sula. Kevätauringon tultua lumi hävisi kuitenkin ihan silmissä. Puutarhan kannalta on hyvä, että kasveilla on kunnon lumisuoja. Ehkä lumi myös sulaessaan lisää pohjavesivarantoja, jotka viime kesän kuivuudessa madaltuivat melkoisesti.
  Huomaatko: kevättä odotellessa on kaivettava kaikki positiiviset puolet lumesta esiin.

  Tykkää

  1. Olen samaa mieltä, tulppaaneja on mahdoton vastustaa. Ne tuovat ihanan lupauksen keväästä, ja kauniitakin ne tietysti ovat. Pidän tulppaaneista todella paljon.

   Vaikka lunta onkin nyt silmämääräisesti paljon, lumi on todella kevyttä ja höttöistä pakkaslunta. Se ei ole oikeastaan päässyt koko talvena painumaan kasaan, ja siksi penkatkin ovat nyt niin massiivisia. Luulen, että käy juuri niin kuin sanoit – lumi sulaa hetkessä kevään tullen. Positiivista lumessa on myös se, että lapsilla on ollut pitkästä aikaa kunnon talvi temmeltää talvisissa touhuissaan. Meidän lähimetsään on myös ensimmäistä kertaa moneen moneen vuoteen tehty kunnon ladut. Vaikka en talvi-ihminen olekaan, tämä talvi on kyllä oikeastaan ollut varsin kelvollinen. Mukavia talvipäiviä ja iloista kevään odotusta sinulle!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s