Itse tehty joulukalenteri: yhteistä tekemistä jokaiselle päivälle

Joulukuun alkuun on enää pari viikkoa, mikä ainakin näin lapsiperheessä tarkoittaa sitä, että täytyy alkaa vähitellen suunnitella joulukalenterin hankkimista. Kalenterivaihtoehtoja on kaupat pullollaan, mutta itse pidän eniten itse tehdyistä kalentereista.

IMG_6290-T

Itse tehtyjä kalentereitakin löytyy monenlaisia ja netistä löytyy vaikka minkälaisia ohjeita ja ideoita. On tekemiskalentereita, runokalentereita, ajatuskalentereita, herkkukalentereita, lahjakalentereita… jokaiselle jotakin.

Meillä on kotona käytössä eräänlainen yhdistelmäkalenteri. Tein sen tyttöselle viime vuonna ja käytämme samaa kalenteria myös tänä jouluna. Ajattelin jakaa sen tässä vinkiksi.

IMG_6285-T

Tämä kalenteri on helppo, nopea ja edullinen valmistaa.

Askartelin 24 paperipussia tavallisista A4 paperiarkeista. Käytin pusseihin valkoista paperia, mutta paperi voi tietenkin yhtä hyvin olla myös värillistä. Jälkeenpäin tuli  mieleen, että pussit olisi voinut tehdä myös vanhoista sanomalehdistä, jolloin niihin olisi saanut ihan toisenlaista tunnelmaa. Pusseihin liimasin netistä löytämäni numerolaput.

IMG_6291-T

Valmiit pussukat ripustin pienillä pyykkipojilla juuttinaruun roikkumaan ja jokaisena iltana sujautin pussiin seuraavan päivän kalenteriyllätyksen.

joulukalenteri

Useimmiten yllätys oli jotain yhteistä tekemistä, kuten elokuvan katsominen, lumiukon tekeminen tai askarteluprojekti. Toisinaan se saattoi olla joku pieni lahja, esimerkiksi askartelutarvikkeita tai netistä tulostettu värityskuva.

IMG_6277-T

Jouluaattona pussista löytyi kortti, jossa käskettiin vilkaisemaan joulusukkaan. Joulusukasta puolestaan löytyi kortti, jossa kehoitettiin katsomaan, mitä kylpyammeesta löytyy ja kylpyammeesta löytyi taas kortti, joka ohjasi kolmanteen paikkaan. Ja niin edelleen ja niin edelleen. Vaikka lappusia ja tehtäviä voi käytännössä tehdä vaikka kuinka paljon, huomasin, että kannattaa pitää kohtuus mielessä niiden määrän suhteen. Lasten kärsivällisyys kun ei jouluaattona ole ihan huipussaan, ja meillä ainakin alkoi viidennen lapun kohdalla näkyä jo selkeitä turhautumisen merkkejä.

IMG_6289-T

Lopulta viimeinen lappu johdatti silmin nähden helpottuneen lapsen maaliin. Maali oli sillä kertaa lahjapaketti, josta paljastui kirja. Kirjan parissa aikaa vierähtikin sitten mukavasti 🙂

Ohjeen pussien taitteluun ja tulostettavat numerolaput löysin täältä. Pienet tekemislaput sen sijaan tein itse. Tekemislaput löytyvät tästä linkistä ja voit ladata ne myös omaan käyttöösi. Tiedostossa ensimmäisellä sivulla olevissa lapuissa on tekstit valmiina. Toisella sivulla on tyhjät lappuset, joihin tekstin voi kirjoittaa itse. Laput voi tulostuksen jälkeen liimata vaikka värikkälle korttipohjalle ja koristella tarroin tai nauhoin. Vain mielikuvitus on rajana 🙂

IMG_6282-T

Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy? Entä millaisen kalenterin haluaisit itsellesi, jos saisit vapaasti valita? 

Advertisement

7 thoughts on “Itse tehty joulukalenteri: yhteistä tekemistä jokaiselle päivälle

  1. Kiva kalenteri ja hieno sisustuselementtikin. Minäkin liputan tällaisten aktivoivien kalentereiden puolesta. Yhteisestä tekemisestä jää hyvät muistot lapsille. Pitääpä vilkaista tekemäsi lappuset, jos vaikka saan ideoita työn alla olevaan kalenteriini 🙂 Kivaa keskiviikkoiltaa!

    Tykkää

    1. Kiitos 🙂 Meillä tykättiin kalenterista kovasti viime jouluna, joten otamme tänä vuonna uusintakierroksen. Täytyy vain vaihtaa noita aktiviteetteja hieman, niin ei käy tylsäksi. Tällaisessa kalenterissa on kivaa myös se, että se on koko perheen yhteinen kalenteri. Kaikki voivat ja saavat osallistua, joulua tehdään ja odotetaan yhdessä 🙂 Mukavaa iltaa sinullekin!

      Tykkää

  2. Meillä on muutaman vuoden ajan ollut samantyylinen kalenteri. Osassa luukuista on ollut myös jokin vihje, jonka perusteella on löytynyt kotitontun kätkö ja palapelin paloja. Iso palapeli on lopulta valmistunut usein aatonaattona. Mukavaa loppuviikkoa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s