Viisi kertaa kesämuisto

Tuula Maalaiskaupungin piha -blogista haastoi minut mukaan muistelemaan viittä parasta puutarhamuistoa menneeltä kesältä. Haasteen on alunperin laittanut liikkeelle Hillevi Maatiaiskanasen elämää -blogista.

Tämä oli tosi kiva haaste, ja tähän oli mukava vastata. Syksyn harmauden keskellä oli jotenkin ihana palata kesän tunnelmiin, katsella kesäisiä valokuvia ja muistella yhtä lämpimintä ja kauneinta kesää koskaan. Kiitos kovasti Tuula haasteesta, ja kiitos Hillevillekin mukavan haasteen keksimisestä.

Tässä ovat minun TOP 5 kesämuistoani:

Kesä oli kesä

Tänä vuonna kesä oli todellakin kesä. Taivas oli sininen, värit olivat kirkkaita, aurinko paistoi, lämpöä riitti päivästä toiseen, kaikki kasvoi runsaasti ja nopeasti, ja kasteluvettä meni litrakaupalla.

Ihana, ihana kesä ❤

kesä2

Ensimmäiset itse kasvatetut tomaatit

Tämä oli myös kesä, jolloin kasvatin ihka ensimmäiset omat tomaatit. Kasvihuonetta minulla ole, joten tomaatit saivat kasvaa terassilla. Sato ei ollut runsas, mutta sitäkin maukkaampi.

tomaatit

Puutarhan ryhtiliike

Puutarhassa tapahtui paljon muutoksia tämän kesän aikana. Kasvit vaihtoivat paikkaa, olemassa olevat penkit saivat täydennystä ja uusia penkkejä syntyi niitäkin neljä. Kesä oli säiden puolesta suotuisa sekä puutarhurin että kasvien kannalta. Pitkinä, lämpiminä päivinä sai paljon aikaiseksi, ja kasvit myös kasvoivat valtavasti heti ensimmäisen kesän aikana. Tämä oli hyvä kesä muutoksille!

muutokset

Perhoset ja kimalaiset

Kimalaiset ja perhoset löysivät tiensä puutarhaamme sankoin joukoin tänä kesänä. Punatähkä, kaunopunahattu ja unikot houkuttelivat lentäviä ystäviämme puoleensa magneetin lailla ja ihailtavaa riitti yllin kyllin. En varmasti koskaan väsy seuraamaan kimalaisten ahkeraa pörräystä tai perhosten sulokasta liikehdintää.

öttiäiset

Puutarha

Kesän paras muisto on ehdottamasti puutarha kokonaisuutena. Ja se, että ylipäätään on puutarha. Muutama vuosi sitten minulla ei sellaista vielä ollut, enkä kuvitellut moista koskaan kaipaavani. Kun muutimme tähän kolme vuotta sitten, ei puutarha näytellyt minkäänlaista osaa elämässäni. Ensimmäinen kesä muuttomme jälkeen menikin puutarhan suhteen vähän ihmetellessä, toisena kesänä jo vähän innostuin asiasta. Mutta  nyt kolmantena kesänä puutarhan rooli kasvoi valtavasti ja siitä on tullut minulle todella tärkeä ja rakas paikka. Puutarha on minun stressin poistajani ja henkireikäni, jossa huolet kaikkoavat ja aika kulkee kuin siivillä.

IMG_1047-T

Olipas kiva haaste! Haastan mukaan kesän muisteloihin seuraavat blogit:

Kukkaiselämää

Puutarhurin tytär

Tontillamme tapahtuu

Säännöt:

 • Tee postaus siitä, mitkä viisi puutarhamuistoa olivat parhaat tältä kaudelta
 • Kerro postauksessasi, että haaste sai alkunsa Maatiaiskanasen Elämää-blogista.
 • Kerro, keneltä itse sait haasteen ja lisäksi haasta vähintään kolme blogiystävääsi mukaan
 • Käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Maatiaiskanasen Elämää-blogin 5 parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta-haaste postauksen kommenttikenttään, niin se lisätään haasteeseen osallistuneiden listaan. Kyseinen postaus löytyy osoitteesta: http://maatiaiskananen.blogspot.com/2017/10/viisi-parasta-puutarhamuistoa-menneelta.html

 

 

12 thoughts on “Viisi kertaa kesämuisto

 1. Kivasti toteutit tämän haasteen. Paljosta kuvamäärästä on vaikea valita, mutta kollaaseja käyttämällä voi sentään julkaista enemmän, kuin sen viisi kuvaa.
  Puutarha on minullekin rakas paikka, jossa on helppo ladata akkujaan ja harjoittaa kaikenlaista terapiaa. Aika puutarhassa kulkee kuin siivillä.
  Mukavaa isänpäiväsunnuntaita sinulle!

  Tykkää

  1. Kiitos paljon! Totta, olisi ollut vaikea valita vain viisi kuvaa. Kollaasit ovat kuvamäärän suhteen paljon armollisempia. Pidän kollaaseista myös siitä syystä, että niillä saa kivasti luotua erilaisia tunnelmia.
   Oma puutarha on kyllä oikea aarre. Mikään ei karkoita stressiä tehokkaammin kuin lapion iskeminen multaan 🙂
   Oikein mukavaa isänpäiväsunnuntaita sinullekin!

   Tykkää

 2. Kauniit kuvakollaasit ❤ Kesän lämpö ja auringonpaiste välittyvät ihanasti tähän koleaan marraskuun päivään. Meillä ei juuri perhosia näkynyt. Ehkä syynä oli edellisen kesän kylmyys ja sen vuoksi epäonnistunut lisääntyminen. Jospa ensi vuonna meilläkin liihottelisi perhosia sankoin joukoin. Mukavaa isänpäivää!

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti! Kuvien katseleminen ja valitseminen piristi kummasti omaakin päivääni. Marraskuun ankeus unohtui kummasti, kun kävi läpi kesän kuvakirjastoa 🙂 Toivotaan, että perhosia on ensi kesänä sankoin joukoin kaikkialla ❤ Mukavaa isänpäivää sinullekin!

   Tykkää

  1. Kiitos paljon, haasteeseen oli myös todella mukava vastata!
   Kuvakollaasit ovat kyllä kivoja. Niihin saa sisällytettyä paljon asiaa mutta myös runsaasti tunnelmaa. Kaiken lisäksi niitä on hauska tehdä.

   Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta alkavaa viikkoa sinulle!

   Tykkää

  1. Kiitos paljon! Viime kesä oli kyllä todella kaunis ja tarjosi paljon kuvattavaa. Marraskuun harmauden keskellä on mukava palata niihin tunnelmiin ja muistella kesän värejä ja lämpöä.

   Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta alkavaa viikkoa sinulle!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s