Hirrrrrrvittäviä herkkuja halloweeniin

Meillä halloween-perinteeseen on nyt muutaman vuoden ajan kuulunut erilaiset teemaan sopivat pikkupurtavat. Olemme tehneet mandariinikurpitsoita ja banaanikummituksia, mutta ehdottomiksi suosikeiksi ovat nousseet aivan muut herkut – ne vähemmän terveelliset.

Listasin alle meidän suosikkiherkkujamme. Ne kaikki ovat todella helppoja ja nopeita valmistaa, ja niitä on mukava tehdä myös perheen pienimpien kanssa.

Halloweenin hittiherkut

Noidan luutia
Suolatikun päähän kieputettuja, hapsutetuja juustosuikaleita. Ruohosipulisidos.

Matoleipiä
Leipää ja salami”matoja”
Leipään voi halutessaan vielä töpötellä ”homepilkkuja” vihreällä elintarvikevärillä.

IMG_1722-T
Dipistä saa halutessaan vaikka kuinka ällöttävän näköisen. Elintarvikeväri tekee ihmeitä.

Homeisia poppareita
Mikro-poppareita, joiden päälle on valutettu vihreällä elintarvikevärillä värjättyä voisulaa.

IMG_1723-T

Hämähäkkimuffinssit
Tavallisten suklaamuffinssien päälle on tehty sokerikuorrutteella hämähäkin seitit. Kummituskoristeiden mallit tulostin netistä ja teippasin hammastikkuun.
Edullista, helppoa, nopeaa ja yksinkertaista!

IMG_1726-T

Irti hakatut sormet
Nämä ovat meillä kestosuosikkeja. Sormet on tehty voipyöryköiden reseptillä (ohje jutun lopussa), mutta sormet voi aivan hyvin leipoa minkä tahansa keksitaikinan reseptillä. Kynsinä on kokonaisia manteleita ja dippinä pakastevadelmista keitettyä sosetta.

Nam nam!

Tässä vielä voipyöryköiden resepti. Minulle tulee pyöryköistä aina lapsuus mieleen. Äiti leipoi näitä aina meille ja ne olivat niiiiiin hyviä. Ja hyviltä ne maistuvat tietysti edelleenkin. Tälläkin hetkellä on taikina jääkaapissa jähmettymässä; iltapäivällä aletaan tekemään sormia 🙂


Voipyörykät
250 g voita
150 g sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta tai 1 vajaa tl soodaa
1 tl vanijasokeria tai sitruunankuorta
300 g hienoja vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet. Jos käytät vaniljasokeria on paras käyttää kohotusaineena leivinjauhetta. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin kohmettumaan. Kylmässä kangistuneesta taikinasta leivotaan pyöryköitä, joiden pinta painetaan hienosokeriin. Pyörykät paistetaan vaaleiksi 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ohjeesta tulee noin 50 pyörykkää.

Jos teet irti hakattuja sormia, älä pyöritä taikinasta pyöryköitä, äläkä paina niitä sokeriin.  Muotoile taikinasta sen sijaan sormen muotoisia pötkylöitä ja paina veitsellä sormiin rystyset. Paina kokonainen manteli kynneksi.


Näkyykö halloween teidän ruokapöydässänne jollain erityisellä tavalla?

Oikein hauskaa ja hirvittävää halloween-viikkoa kaikille 🙂

Helppoja ohjeita halloween-koristeluun löytyy tästä jutusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s