Helppoa Halloween-askartelua

Meillä tykätään Halloweenista. Kouluikäisen lapsen myötä halloween-hullutuksesta on tullut syksyn yksi olennaisista merkkipaaluista. Juhla tuo mukavaa hassuttelua keskelle pimeintä syksyä, ja on eräänlainen välietappi ennen joulua. Tyttö tykkää, kun saa pukeutua hieman hirvittäviin asuihin, ja täytyy myöntää, että itsestänikin on yllättävän hauskaa ripustella hämähäkinseittejä ympäri taloa.

IMG_1711-T

Aivan suuren maailman malliin halloweenia ei meillä juhlita eikä taloa ahdeta täyteen halloween-rekvisiittaa. Mutta jotain pientä kuitenkin. Ja koska halloween kolkuttelee jo ovelle, ajattelin kirjoittaa vinkiksi pari helppoa askarteluideaa.

Kukka-asetelmat ja -maljakot

Halloweenin tunnelmaan sopivat maljakot syntyvät käden käänteessä esimerkiksi tyhjistä soijapulloista. Tarvitaan vain mustaa spray-maalia ja sopiva paikka pullojen maalaamiseen. Itse suosin maalaamisessa ulkotiloja, sillä spraymaali leviää aina maalattavaa kohdetta kauemmaksi.  Kannattaa aina lukea purkin kyljessä olevat ohjeet tarkaan ja myöskin noudattaa niitä.

IMG_1709-T

Maalia kannattaa sumuttaa ohut kerros kerrallaan ja antaa maalattavan tuotteen kuivahtaa hieman maalauskertojen välillä. Näin maali ei valu ja maalipinnasta tulee tasainen.

Halloweenin tunnelmaan sopivat ”kukat” löytyvät helposti pihalta. Me keräsimme viime vuonna nipun tuulen katkomia koivun oksia, ja asettelimme ne maalattuihin maljakoihin. Oksat voi nekin spray-maalata halutessaan – vaikka verenpunaiseksi jos tahtoo 🙂

IMG_1715-T
Pöydän kattauksen voi viimeistellä pienillä halloween konfeteilla.

Lepakkoköynös taikataikinasta

Askartelimme tytön kanssa hauskan köynöskoristeen taikataikinasta.  Leivoimme lepakon muotoisia piparkakkuja, kuivatimme otukset uunissa ja maalasimme lopuksi mustalla akryylimaalilla. Myös spray-maalia voi käyttää, mutta lasten kanssa askarteluun akryylimaalit ovat ehdottomasti parempia ja turvallisempia.

Maalin kuivuttua sidoimme lepakot siimalla toisiinsa kiinni ja kiedoimme köynökseksi keittiön kattolampun ympärille.

l

Mikäli haluaa tehdä taikataikinasta ripustettavia koristeita, täytyy muistaa ennen paistamista tehdä ripustusreiät valmiiksi. Se onnistuu esimerkiksi puisen varrastikun avulla.

Taikataikina on kiva materiaali ja syntyy käden käänteessä vaikka mitä. Se on helppo valmistaa ihan tavallisista, joka kodista löytyvistä raakaaineista ja se on turvallista myös perheen pienimpien käsitellä. Taikataikinan sijaan voi käyttää myös soodataikinaa, joka on taikataikinaa sileämpää ja valkoisempaa. Tai tehdä köynöksen vaikka paperista tai huovasta. Vain mielikuvitus on rajana. 🙂

Halloween-henkiset kynttilänjalat

Löysin kirpputorilta muutamalla eurolla puisia kynttilänjalkoja, ja samalla kun spray-maalasin soijapullot, sprayasin myös kynttilänjalat mustiksi.

Korkeista kynttilänjaloista tulee näyttävät, kun niihin asettaa vielä mustat, pitkät kynttilät. Komeat katseenvangitsijat vaikka ruokapöytään.

Seuraavassa postauksessa halloween-henkisiä pikkupurtavia. Nam nam 🙂

Juhlitaanko teillä halloweeniä, vai onko se mielestänne turhaa höpötystä? Jos juhlitte niin miten? Olisi kiva kuulla myös millaisia halloween-koristeita teillä on.

Taikataikinan ohje löytyy esimerkiksi täältä.

Soodataikinan ohje ja yksi erittäin kiva halloween-askarteluidea puolestaan löytyy täältä.

Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s