Helmililjoja

Leikkasin viikonlopuna muutamia lakoontuneita perennoja alas, kun huomasin jotain vihreää pilkottavan maahan varisseiden lehtien lomasta.

IMG_6080-T

Lähempi tarkastelu osoitti, että helmililjathan ne siinä nostavat päätään lämpimän syksyn herättäminä. Ne näyttävät olevan hyvin herkkiä ilmestymään esiin heti tilaisuuden tullen, myös näin syksyisin.

IMG_6078-T

Lämmintä on luvattu taas joksikin aikaa. Toivottavasti lämmin syksy ei saa kaikkia sipuleita innostumaan ja seuraamaan helmililjojen esimerkkiä.

Millaisia luonnonoikkuja syksyn lämpö on teillä saanut aikaan? 

Mukavaa uutta viikkoa!

8 thoughts on “Helmililjoja

 1. Helmililjat kasvattavat vihreitä lehtiä joka syksy, mutta ei niihin kukkia ole tullut. Täytyykin käydä katsomassa, etteivät ole kuvittelemassa itseään kevääseen. Uutisissa mainittiin, että moni kasvi työntää nyt silmuja ja käyttäytyy keväiseen tapaan. Ehkä luonnon kannalta olisi parempi, että ilmat viilenisivät ja kasvit saisivat lepotaukonsa.

  Tykkää

  1. Tämä on ollut kyllä kaikin tavoin poikkeuksellinen vuosi. Kesä oli ennätyslämmin, kuten myös syksy tähän saakka. Tätä ei usein minun suustani kuule, mutta toivoisin säiden jo viilenevän. Luonnon kannalta niin olisi parempi. Mukavaa uutta viikkoa!

   Tykkää

 2. Meilläkin helmililjat kasvattavat lehtiä melkein joka syksy. Kukintaa en ole huomannut eikä toivottavasti tarvitse sellaista ihmettä todistaakaan 😀 Viileämmät kelit olisivat kasvien kannalta tarpeen, mutta onhan näissä lämpimissä, aurinkoisissa säissä puolensa. Ainakin pihalla viihtyy paljon paremmin, kun ei ole koleaa ja sateista. Mukavaa uutta viikkoa!

  Tykkää

  1. Totta, paljon mukavampi on puuhata ulkona, kun vettä ei vihmo vaakatasossa 🙂 Toivotaan vaan, että muut sipulit ymmärtävät olla itämättä tässä lämmössä. Mutta minkäs sillekään tekee, jos näin käy.
   Mukavaa uutta viikkoa sinullekin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s