Kesä kootusti

*Niisk* Terveisiä täältä nenäliinavuoren ja höyryävien teekuppien keskeltä. Syysflunssa pirulainen yllätti ja perui siinä samalla kaikki viikonlopuksi suunnittelemani puutarhatyöt. Koska ulos ei yksinkertaisesti ole ollut asiaa, päätin viettää puutarhaviikonlopun sisätiloissa. Aloitin virkistämällä muistia ja kertaamalla, kaikkea sitä kesän aikana tulikaan tehtyä.

 – – – – –

TOUKOKUUSSA

Yksi kesän suurimmista muutoksista oli rinnepenkki. Aiemmin pelkkää nurmea kasvavasta rinteestä muokkautui istutusalue, jossa kasvaa nylyään erilaisia matalia maanpeittoperennoja. Suotuisan kesän ansioista kasvit rehevöityivät mukavasti jo ensimmäisenä kesänä.

Rinnepenkki:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Rinnepenkin kasvit

Tarinoita rinnepenkkiprojektista voi lukea täältä.

– – – – –

KESÄKUUSSA

Kesäkuussa siirsin liljat uuteen paikkaan pois keskipenkistä. Näin molempiin penkkeihin tuli kummasti uudenlaista ryhtiä. Liljapenkkiin on myöhemmin istutettu myös yksi kärhö ja orkideanarsisseja. Myös keskipenkkiin on istutettu uusia kasveja.

Liljapenkki ja keskipenkki:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Liljapenkin kasvit ja keskipenkin kasvit

Liljojen uusi koti syntyi näin.

– – – – –

ELOKUUSSA

Naapurilta saamani kurjenmiekkojen juurakot muuttivat paikkaa pariinkin kertaan tänä kesänä. Lopulta ne päätyivät tontin rajalle raja-aidaksi.

Iirikset:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kurjenmiekkapenkin kasvit

Kurjenmiekkojen muutopäivästä voi lukea täältä.

Rinnepenkin ylätasanne:

Elokuussa sain myös viimein hankittua sopivat kasvit rinnepenkin ylätasanteen penkkiin. Syyskuussa siirsin vielä kasvien paikkaa keskenään.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Rinteen ylätasanteen kasvit

Ylätasanteen kasvivalinnoista voi lukea täältä.

– – – – –

SYYSKUUSSA

Syyskuussa rakensin jo jonkin aikaa haaveissa olleen pionipenkin.  Pihan paraatipaikalla ollut rumilus muuttui aika tavalla ja pionit saivat arvoisensa kasvupaikan. Penkissä kasvaa tällä hetkellä neljää erilaista  pionia, kahta kärhöä ja erilaisia keväällä kukkivia sipulikasveja.

Pionipenkki:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Pionipenkin kasvit

Pionpenkin syntytarina löytyy täältä.

 

Tästä pisteestä sitten jatketaan ensi kesänä. Tekemättömien töiden lista onkin pitkä…

Miten teidän viikonloppunne on sujunut? Toivottavasti olette saaneet olla terveinä.

8 thoughts on “Kesä kootusti

 1. Eipä mennyt yhtään hukkaan niiskutuspäivä, sillä näillä ennen-jälkeen kuvilla kerroit, miten valtavasti olet kesän aikana saanut tehtyä. Erinomaisia muutoksia, jotka vain paranevat kasvien rehevöityessä.
  Flunssaa on nyt runsaasti liikkeellä. Niiskutus ja köhiminen on vähän ärsyttävää, mutta onneksi menevät nopeasti ohi. Pikaista tervehtymistä sinulle!

  Tykkää

  1. Kiitos paljon, olo alkaa olla jo vähän parempi. Taisi olla fiksu päätös pysytellä sisätiloissa viikonlopun ajan, vaikka kuinka olisi mieli ulkoilmaan tehnyt.
   Tämä kesä oli hyvä kesä tehdä muutoksia. Kesä kasvatti kasveja runsaasti ja kaikki muutokset alkoivat näkyä melko nopeasti. On kiva nähdä, miltä ensi kesänä näyttää 🙂
   Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta alkavaa viikkoa sinulle!

   Tykkää

 2. Hyvin käytetty flunssapäivä. Ennen-jälkeen -kuvia on aina mukava katsella ja nyt sinullekin jäi napakka tivistelmä, mistä on hyvä katsoa talvella kesän työn jälkeä ja suunnitella uusia projekteja. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja pikaista paranemista sinulle!

  Tykkää

  1. Kiitos paljon! Ihan mukava oli palata kesän töihin tällä tavoin kuvien välityksellä. Eihän sitä ilman valokuvia edes muistaisi, mistä pisteestä kaikki aikoinaan lähti. Ja kuten sanoit, tästä on hyvä lähteä tekemään jatkosuunnitelmia tulevalle kesälle. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta alkavaa viikkoa sinullekin!

   Tykkää

  1. Kiitos paljon! Nenäliinoja kuluu jo paljon vähemmän, joten voiton puolella ollaan flunssan suhteen. Ja muutoksiin olen itsekin oikein tyytyväinen 🙂 Mukavaa sunnuntaita ja uutta alkavaa viikkoa sinulle!

   Tykkää

  1. Kiitos kovasti! Tänä kesänä oli mukava puuhata puutarhassa, kun keli ei oikeastaan missään vaiheessa tullut esteeksi. Aina oli hyvä puutarhasää 🙂 Mukavaa uutta viikkoa sinullekin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s