Kurjenmiekkojen muuttopäivä

Sain keväällä naapurilta kurjenmiekkojen juurakoita, jotka istutin ehkä vähän hätäpäissäni terassin viereiseen penkkiin etupihalle. Penkki on ollut meillä sellaisessa merkillisessä ”istutetaan-tähän-kaikkea-sellaista-mikä-ei-mihinkään-muualle-sovi” – asemassa, ja kun kurjenmiekoilla ei ollut paikaa, niin…

IMG_2986
Kurjenmiekat viime keväänä

Kurjenmiekat viihtyivät penkissä tosi hyvin, mutta itse en tykännyt penkin ilmeestä yhtään.  ja huomasin pohdiskelevani jatkuvasti, minne kurjenmiekat siirtäisin. Mikään paikka ei tuntunut olevan niille sopiva, ja – niin kauniita kun ne kukkiessaan ovatkin – mietin jo hetken hävittäväni ne kokonaan.

IMG_5073 (2)
Kurjenmiekat vanhassa penkissä. Kasvavat epätasaisesti ja ihan miten sattuu.

Lopulta asiaan löytyi ratkaisu ihan yllättäen ja vähän laatikon ulkopuolelta. Olin levittämässä lakanoita pyykkinarulle, kun ahaa-elämys iski. Sinne sivupihallehan ne iirikset voisi istuttaa, ikään kuin raja-aidaksi meidän ja naapurin välille.

Olin niin tyytyväinen keksimääni ratkaisuun, että ryhdyin heti toimeen. Tässä projektissa ei paljon mittaillut tai piirrellyt suunnitelmia 🙂 (Nuo yllä olevat piirroksetkin on tehty jälkikäteen.)

Jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä kannattanut vähän mittaillakin, sillä tein penkistä ensin liian lyhyen. Arvioin nimittäin täysin väärin jakopalojen määrän. Olin jakanut kurjenmiekat kertaalleen jo keväällä, mutta nyt ne olivat kasvaneet niin paljon, että ne oli pakko jakaa uudelleen. Penkki kasvoi siis pituutta aika lailla alkuperäisestä arviostani. Puolentoista neliön alalta iiriksiä tuli neljä metriä pitkä penkki.

IMG_5438 (3)

Penkin reunukseen kaivoin muovisuikaleen, jotta rikat pysyisivät paremmin loitolla. Eihän tuo muovisuikale maailman kaunein ole ja rajausta täytyy vielä siistiä jollain tapaa. Mutta hyvä alku tämä on. Ensi kesänä tuossa kasvaa toivottavasti kaunis, kukkiva aita.

IMG_3710-T

Keksin muuten myös, mitä teen meidän ”istutetaan-tähän-kaikkea-sellaista-mikä-ei-mihinkään-muualle-sovi”-penkille. Ei ole penkki enää tilapäisasutusta varten, nyt on ihan pitkän tähtäimen suunnitelma 🙂 Mutta siitä lisää sitten kun on valmista.

Mukavaa viikonloppua!

6 thoughts on “Kurjenmiekkojen muuttopäivä

 1. Hieno kurjenmiekka ja kiva tontin rajaus tuli myös niistä! Oletko miettinyt niiden väliin sipulikukkia? Niillä saisi kukinta-aikaa pidennettyä aika paljon. Blogissani olisi mahdollisuus voittaa setti juuri sopivan värisiä sipulikukkia… 😉

  Tykkää

  1. Kiitos 🙂 Olen miettinyt, itse asiassa juuri tänään pohdittiin tyttären kanssa, millaisia sipuleita penkkiin voisi istuttaa. Kipaisin myös osallistumassa arvontaan. Onnea merkkipäivän johdosta ❤

   Tykkää

  1. Kiitos 🙂 Kurjenmiekat ovat nyt ehdottomasti paremmassa paikassa ja etupihan projektikin alkaa olla viimeistelyä vaille valmis… Oikein mukavaa syyskuun alkua sinullekin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s