Siemeniä talteen

Olen viime päivinä keräillyt unikon siemeniä talteen seuraavaa kesää varten. Olen tehnyt niin joka syksy, vaikka annankin osan unikoista siementää ja levitä vapaasti. Osa lajikkeista on kuitenkin sellaisia, että haluan varmistaa niiden kasvun myös tulevana kesänä. Siksi siis syksyinen siementen talteenotto.

Tänä syksynä siementen kerääminen oli itselleni entistäkin isompi juttu, sillä osa unikoista siirtyy ensi kesänä kasvamaan toiseen paikkaan. Unikkopenkille on nimittäin ensi kesäksi muita suunnitelmia 🙂

IMG_5061-T
Papaver somniferum ’Drama queen’

Merkkasin jo kesällä eri värisillä langanpätkillä eri lajikkeet, jotta erottaisin unikot syksyllä toisistaan. Nyt olen sitten keräillyt siemeniä pieniin pussukoihin aina sitä mukaa, kun ne kypsyvät.

IMG_E5616

Tarhaneidosta meinaan kerätä siemeniä myös.

IMG_5475-T
Tarhaneito ’Miss Jekyll’

Oletteko te keränneet siemeniä? Millaisista kasveista niitä keräätte? Onko teillä kestosuosikkia, jonka siemenet keräätte aina?

4 thoughts on “Siemeniä talteen

 1. Pioniunikoista keräsin viime vuonna. Tänä vuonna en kerää, sillä viimevuosia jäi usean vuoden tarpeet. Tänä kesänä olen kerännyt perennojen siemeniä Pihan vuosi -blogin perennasiemenkirjettä varten ja samettiruusun siemeniä ensi vuoden tarpeita varten.

  Tykkää

  1. Oi, perennasiemenkirje kuulostaa mielenkiintoiselta, piti ihan käydä tutustumassa asiaan. Kiva idea 🙂 Hitsi, kun en ole tajunnut kerätä perennoista siemeniä talteen. Jokusen heittelin maahan multiin, mutta muut ovat saaneet olla omissa oloissaan. Pitäisiköhän käydä puutarhassa vielä kierroksella, jos vaikka löytyisi jotain… kiitos vinkistä 🙂

   Tykkää

 2. Kauniit unikot. Enpä oikeastaan juurikaan kerää. Ehkä samettikukista. Yleensä annan kukkien siementää ja perennat alasleikatessa ripottelen siemenet juurelle.

  Tykkää

  1. Kiitos Satu 🙂 Minullakin on oikeastaan ainoastaan unikot sellaisia, joiden siemeniä kerään talteen, muut saavat olla ja elellä omissa oloissaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s