Vielä kerran rinnepenkki

Kerroin tässä postauksessa, kuinka rakensin rinnepenkin jämäosaan penkin maksaruohoille. Penkistä tuli tosi kiva, yhtä kohtaa lukuunottamatta. Jäi nimittäin vähän mietityttämään tuo portaiden yläreuna. Penkkiä rajaava puureunus jäi puuttumaan siltä kohtaa, ja mietin, pitäisikö asialle vielä tehdä jotain, vai antaisiko olla.

IMG_5402-T

Mutta sitten Minna Hiidenkiven puutarhasta ehdotti, että voisi olla hyvä ajatus rajata penkki myös portaiden kohdalta. Niinpä päätin vielä kerran tarttua lapion varteen. Täytyihän sitä, kun Minnakin oli rajauksen kannalla 🙂 Niinpä rajasin myös portaiden yläosan puukarahkalla.

Mutta seuraavaksi rupesi sitten pistämään silmään tuo heinäseipäällä rajattu kohta.

IMG_5425-T

Muu osa penkistä on rajattu luonnonpuilla, jotka ovat vähän vinkuroita suuntaan jos toiseenkin. Tikkusuora heinäseiväs alkoi näyttää niiden rinnalla täysin luonnottomalta, joten ei auttanut kuin vaihtaa sekin luomuun.

IMG_5429-T

Nyt ei ärsytä silmää enää. Koko yläreunan rajaus on nyt tehty mukavan mutkaisista luonnonpuista, ja ilme on paljon luonnollisempi. Kun kasvit vielä tuosta leviävät, peittyvät loputkin kauneusvirheet.

Lopuksi rakensin vielä hauskan muotoisesta puukarahkasta kaiteentapaisen portaiden vasempaan reunaan.

img_5433-t.jpg

Nyt ei enää puutu kuin loppujen mehitähtien istutus, ja sitten alkaa viimein olla valmista tämän penkin osalta. Ainakin hetkeksi.

Mukavaa tiistaita 🙂

 

6 thoughts on “Vielä kerran rinnepenkki

 1. Joskus tuntuu, että hauskinta puutarhan rakentamisessa on, että saa suunnitella kaikenlaista ja käyttää arkiluovuuttaan.
  Rinteestä on tulossa hieno, kunhan kasvit tuosta vähän kasvavat ja leviävät.:)

  Tykkää

  1. Kiitos, nyt vain odotellaan kasvien kasvamista 🙂 Suunnittelu on kyllä mukavaa ja usein siihen tulee käytettyä paljon enemmän aikaa kuin itse tekemiseen. Tosin välillä tulee näitä projekteja, joissa muutoksia joutuu tekemään lennossa. Mutta eipähän käy aika pitkäksi 🙂 Mukavaa tiistai-iltaa!

   Tykkää

  1. Jälleen kerran tuli huomattua, että ei kannata oikaista. Penkki näyttää huomattavasti paremmalta nyt, kun se on rajattu kunnolla. Kiitos kovasti sinulle 🙂

   Tykkää

 2. Puutarhan laitossa on se mukavaa, kun siitä ei tule milloinkaan valmista. Aina löytyy jokin kohta, jota täytyy muuttaa, siirtää, lisätä… Ihanaa!!! Puutarhassa voit ihailla käden jälkiäsi, sekin on ihanaa!!!

  Tykkää

  1. Totta, koskaan ei ole eikä tule valmista 🙂 Puutarhaharrastus on yksi niistä asioista, joissa matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Toki kaunis lopputulos on aina palkitsevaa, mutta itse nautin kyllä eniten varsinaisesta tekemisestä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s