Loppukesän puuhia

Eilinen päivä meni touhutessa kaikenlaista. Täksi päiväksi oli luvattu sadetta, joten heti aamukahvin  ja koiran lenkityksen jälkeen viskelin syyslannoitteen perennoille ja marjapensaille. Tuleva sade saisi liuottaa lannoitteen maaperään ja näin kasvit saisivat paremmin ravinteet käyttöönsä. Homma meni suunnitellusti, sillä nyt sataa.

Seuraavaksi uurastin rinnepenkin jämien kanssa. Hankin aiemmin kesällä joitakin maksaruohoja, joista tein ruukkuistutuksen sinkkisaaviin. Tarkoitukseni oli istuttaa ne maahan loppukesästä. Maksaruohojen elo saavissa alkoi kuitenkin jo näyttää niin ahtaalta, että elintilan puutetta helpottaakseni tein niille uuden kasvupaikan maahan  jo nyt. Niiden uusi paikka tulisi olemaan rinnepenkissä, tuossa portaiden vasemmalla puolella.

IMG_5391-T
Tästä lähdettiin liikkeelle

Kaivoin rinteestä nurmen pois ja poistin myös kaikki kiinni saamani rikkojen juuret. Niitä olikin tässä kohtaa todella paljon ja sain tehdä ihan urakalla töitä.

IMG_5402-T

Maa oli paikoitellen yllättävän savista, ja jouduin korvaamaan sitä runsaasti uudella hiekkapitoisella mullalla. Aurinko porotti ja kaiken maailman öttiäiset pörräsivät kiusana, mutta lopulta tuli valmista.

IMG_5404-T

Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja toivon, että maksaruohot viihtyvät uudessa kodissaan.

Tässä vielä kuvat uuden penkin asukkaista. Myöhemmin istutan rinteeseen myös ruukuissa tällä hetkellä kasvavia mehitähtiä, mutta ne saavat kasvaa nykyisellä paikallaan vielä tovin.

IMG_5405-T
Komeamaksaruoho (Sedum ’Bertram Anderson’)
IMG_5407-T
Hurmemaksaruoho (Sedum ’Common red)
IMG_5408-T
Kaukasianmaksaruoho (Sedum spurium ’Fuldaglut’)

Ketoneilikat ovat tänä kesänä levinneet runsaasti ja siirsin niitäkin pienen mättään maksaruohojen seuraksi.

Millaisissa merkeissä teidän viikonloppunne on mennyt? Joko olette tehneet syyslannoituksen?

3 thoughts on “Loppukesän puuhia

  1. Kivalta näyttää 🙂 Hurmemaksaruoho sopii hienosti tummaan kiveen. Parannus on huima verrattuna alkuperäiseen, joka oli varmasti todella hankala pitää siistinä. Minä laittaisin vielä tuohon portaiden kohdalle samanlaisen seipään/pölkyn rajaamaan koko rinteen nurmikosta. Nurmiheinä yrittää kuitenkin mönkiä rinnepenkkiin porraskiven vierestä tai vähintäänkin tekee alaspäin retkottavat tupsut, jotka pomppaavat ruohonleikkuun jälkeen rumasti pystyyn. Ainakin meillä on niin pahatapaista heinikkoa 😀

    Tykkää

    1. Kiitos 🙂 Tiedätkö, ihan samaa ajattelin portaiden rajaamisen kanssa kun noita kuvia katsoin. Näyttää ihan hölmöltä, kun yksi osa rinteestä on rajaamatta. Lisäksi siistinä pitämisestä tulee ihan mahdotonta, sillä meilläkin heinä kieltäytyy kasvamasta pelkästään haluttuun suuntaan 😀 Huomiseksikin on siis hommia tiedossa; onneksi on vielä muutama päivä lomaa jäljellä 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s