Ihanat unikot

Tilasin viime syksynä Englannista erilaisia unikon siemeniä. Toukokuussa kylvin ne suoraan kasvupaikalle ja nyt olen odotellut kärsimättömänä niiden kukintaa. Unikot ovat niin kauniita. Niiden terälehdet ovat kuin silkkipaperia ja pidän myös niiden tavasta kasvaa itsepäisesti miten ja minne sattuu. Unikoita on tavattoman vaikea hallita.

Kaikki unikot eivät vielä kuki, mutta osa kukkii jo hyvin kauniisti. Valkoinen ’Mother of Pearl’ on valloittava. Katsokaa nyt noita terälehtiä!

IMG_5101-T
Papaver rhoeas ’Mother of pearl’

Laji on siitä hurmaava, että sen väri vaihtelee puhtaan valkoisesta hyvin tummaankin lilaan. Omassa penkissä kasvaa myös tällaisia aavistuksen punertavia:

IMG_5160-T
Papaver rhoeas ’Mother of pearl’

’Pepperbox’ on juuri saamassa vierailijan 🙂 Kimalaiset rakastavat unikoita ja pörräävät niiden seassa päivät pitkät.

IMG_5167-T
Papaver somniferum ’Pepperbox’

Tämä unikko on mysteeriunikon jälkeläisiä. Laji on mitä todennäköisemmin Black Swan, mutta en ole aivan varma. Unikko ilmestyi penkkiimme viime kesänä ja syksyllä keräsin sen siemenet huolella talteen. Unikko on kaikessa pörröisyydessään aivan ihana.

IMG_5097-T

IMG_5151-T
Mysteeriunikko ja ’Mother of Pearl’

Kimalaiset ennättivät pudottaa vielä ainokaisena kukkivan ’Bridal Silk’-lajin terälehdet, ennen kuin ennätin ottaa kunnon kuvan. Ovat niin innoissaan unikoista, että eivät paljon välitä kameran kanssa heiluvien toiveista.

IMG_5146-T
Papaver rhoeas ’Bridal silk’

Drama Queen on nimensä ansainnut. Niin ylidramaattinen ja huomionhakuinen se on.

IMG_5061-T
Papaver somniferum ’Drama queen’

On sääli, että unikot kukkivat niin lyhyen ajan. Viime aikoina on ollut sen verran tuulistakin, että tuskin olen ennättänyt napsaista unikoista kuvan, kun niiden terälehdet jo lennähtävät maahan. Mutta onneksi niitä kasvaa paljon, ja uusia kukkijoita tulee aina edellisten lakastuttua.

Pitää varmaan tehdä vielä toinen unikkopostaus sitten kun loputkin unikot kukkivat. Mutta tässä unikkoihanuutta näin alkajaisiksi 🙂

Mukavaa tiistaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s