Kitkemistä ja yksi tapa rajata perennapenkki

Viimeaikainen kosteampi ja sateisempi sää on saanut rikkaruohot villiintymään toden teolla. Vesiheinä rehottaa ja voikukka yritää tunkeutua joka paikkaan. Viikonloppu menikin siten enemmän tai vähemmän kitkemisen merkeissä.

Perennapenkeissä ei itse asiassa ollut niin suuri työ kun aluksi kuvittelin. Iso työ sen sijaan oli rinnepenkin alareunan kitkemisessä. Penkki rajautuu meidän pihatiehen, joka on sepeliä, kuten kuvista näkyy. En ollut ollut keväällä riittävän huolellinen maan poistamisen kanssa, ja nyt penkin alareunaan oli päässyt kasvamaan ikävä nurmikaistale. Ei siinä auttanut muu kuin tarttua kuokkaan ja kitkeä nurmikko pois. *huokaus*

Täytyy sanoa että kivikon kitkeminen ei ollut kaikkein mukavinta puuhaa. Sormet ovat vieläkin kipeänä kaikesta siitä kuopsuttamisesta. Urakka oli iso, mutta lopputuloksesta tuli nyt siisti.

IMG_4482-T
Bongaa kuvasta Snautseri 🙂

Rinnepenkissä on vielä hassun näköinen aukko siinä kohtaa, missä keijunkukat ennen olivat, mutta en ole vielä löytänyt siihen mitään mieleistä. Ehkä istutan siihenkin hopeahärkkiä… täytyy vielä pohtia.

IMG_4485-T

Kivikkoa kitkiessä sain myös ratkaistua penkin yläreunaa vaivanneen rajausongelman. Talon entiset omistajat olivat rakentaneet terassin viereen heinäseipäistä säleikön villiviiniä varten, ja yksi heiltä tähteeksi jäänyt seiväs oli pyörinyt pihan perukoilla odottamassa oikeaa käyttötarkoitusta. Tiesin, että sellainen vielä joskus löytyisi:

IMG_4486-T
Yksi tapa käytää heinäseivästä

Upotin heinäseipään rajaamaan penkin yläreunaa, ja iskin vielä pari tappia seipään etureunaan pitämään sitä tukevasti paikoillaan.

Tämä penkki alkaa siis pikkuhiljaa saada muotonsa. Mitähän keksisi seuraavaksi…

Mitä teillä on suunnitelmissa seuraavaksi?

* * *

Aiemmat jutut rinnepenkkiprojektista voi lukea täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

TallennaTallenna

TallennaTallenna

2 thoughts on “Kitkemistä ja yksi tapa rajata perennapenkki

 1. Siistiltä näyttää rinnepenkki! Minullakin on suuri kitkemisurakka edessä kun en ole ehtinyt oikein muuta kuin kastella. Kiva idea tuo heinäseipäillä rajaus😊

  Tykkää

  1. Kiitos! Kyllä pieni siivous saa näköjään ihmeitä aikaan puutarhassakin 🙂

   Kitkemisen kanssa onkin tänä vuonna päässyt tähän saakka aika helpolla, kun on ollut niin kuivaa. Meidän kulmilla on kuitenkin nyt viime päivinä sadellut jonkin verran ja rikatkin siitä tietysti innostuivat.

   Mukavaa loppuviikkoa sinulle 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s