Leikkimökin uusi ilme

Tyttösen leikkimökki ei viime aikoina ole ollut sieltä siisteimmästä ja sievimmästä päästä. Tavarat jätetään minne sattuu ja mökki on aina kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Olen yrittänyt motivoida tyttöjä (omaa 7v ja naapurin 6v) siivoamaan mökkiä milloin jäätelön, milloin pikkukolikoiden voimin, mutta turhaan.

Mutta nyt viikonloppuna keksin viimein, miten mökki saadaan siistiksi ja ennen kaikkea pysymään siistinä. Ehdotin tytöille, että  sisustettaisiin heille mökkiin köllöttelypaikka. Laitettaisiin patja ja paljon tyynyjä… Ehdoksi asetin, että  heidän pitäisi ensin siivota mökki.

Tytöt innostuivat ideasta aivan valtavasti, eikä mennyt kauaa kun tavarat oli kannettu mökistä ulos ja lattia lakaistu ja luututtu. Puhtaaseen mökkiin vietiin vanha pinnasängyn patja ja kasa tyynyjä, joihin löysin kaapin perukoilta kivat tyynyliinat. Lopuksi kattoon ripustettiin vielä prinsessaverho katokseksi.

IMG_4512-T

Leikkimökin oven pieleen kävimme Tirilän puutarhasta ostamassa uudet kukat, sillä keväällä istutetut orvokit alkoivat olla jo aika raihnaisia. Tyttö valitsi mehitähdet.

IMG_4506-T

Tirilästä löytyi myös soma luuta, jolla leikkimökin terassia on kiva pitää puhtaana.

IMG_4508-T

Lopuksi vielä säännöt seinälle:

leikkimökin säännöt

Loppupäivän tytöt köllöttelivätkin sitten patjalla hyvin onnellisina ja lueskelivat lehtiä 🙂

Tuli ihan hyvä mieli, kun näki miten paljon tytöt nauttivat lopputuloksesta ja miten innokkaasti he osallistuivat mökin muodonmuutokseen. Oli tosi kiva touhuta heidän kanssaan. Reippaita likkoja!

One thought on “Leikkimökin uusi ilme

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s