Taistoon kirvoja vastaan

Meidän kaunis lumipalloheisi kärsii kirvoista. Olenkin tässä tehnyt tutkivaa työtä, miten kirvoista pääsee eroon ja tutkimustyön tuloksena päätin aloittaa taistelun vesisuihkulla ja mäntysuopaliuksella.

Suihkuttelin ensin puutarhaletkulla koko pensaan läpikotaisin, eli yksinkertaisesti pesin kirvat pois. Pensaasta lähti samalla lähes kaikki kukatkin, mutta ei niistä kukista muutenkaan ollut paljon jäljellä kirvojen temmellyksen jälkeen. Kun pensas oli pesty, annoin sen kuivahtaa hetken ja sumutin sen sen jälkeen 2% mäntysuopaliuoksella.

IMG_3770-T

Kaapista löytyi ihan tavallinen 6 dl sumutinpullo, johon mittasin 12 ml mäntysuopaa. Tytön keväiseltä antibioottikuurilta säästämäni ruisku oli kätevä väline mäntysuovan mittaukseen (arvasin, että minulla oli joku syy ottaa ruisku talteen 🙂 ). Sumutin liuoksella koko pensaan lehti kerrallaan – myös lehden alapinnat, koska niissä ne pirulaiset pääosin majailivat.

IMG_3772-T

Lopuksi heittelin vielä kanankakkaa pensaan juurelle ja kastelin pensaan huolella. Täytyy jatkossakin pitää huolta pensaan perustarpeista, jotta kasvi jaksaa taistella tuholaisia vastaan myös itse.

Tämä kaikki siis eilen lauantaina. Tänään aamulla kävin katsomassa, miten heisi jaksaa ja tiedättekö mitä, ei ollut enää paljon kirvoja. Ajattelin uusia mäntysuopakäsittelyn vielä muutamana päivänä, jotta loputkin ötökät lähtevät matkoihinsa.

Seuraavaksi täytyy sitten perustaa leppäkerttuviljelmä 🙂 Eli ei muuta kuin ötökkähotellin rakennukseen!

4 thoughts on “Taistoon kirvoja vastaan

  1. Meidän lumipalloheisi sai lähdön juuri kirvojen vuoksi. Sama kohtalo on kohta jasmikkeella. Vaikka miten hoitaisin, kirvat ovat kimpussa joka vuosi.

    Tykkää

    1. Sitkeitä pikku kiusalaisia kyllä ovat. Voihan se olla, että meilläkin heisi vielä lähtee, jos häätö- ja hoitotoimenpiteet eivät auta…

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s