Lapiohommia

Eilisen vappupäivän taivas oli harmaa ja tuuli puuskissa hyytävä, mutta luvattu rankkasade jäi tulematta. Suunnitellut sisähommat vaihtuivat siten sujuvasti ulkohommiksi ja päivä meni mukavasti kurjenmiekkojen kanssa askarrellessa. Jaoin naapurilta saamani juurakot vähän pienemmiksi, mutta jätin ne kuitenkin sen verran suuriksi, että saan tiheän kasvuston jo heti tänä kesänä.

IMG_2986

Juuristo oli kasvanut todella tiiviiksi matoksi, ja sain tehdä hartiavoimin töitä jakamisen kanssa. Siinä samalla oli hyvä poistella suurimpia rikkakasveja juurakoiden seasta. Juurakot istutin lähelle maanpintaa ja kastelin sen jälkeen runsaalla vedellä. Toivotaan, että nämä lähtevät nyt hyvin kasvamaan.

Seuraavaksi, kun kerran pääsin lapion kanssa vauhtiin, rakensin kiviportaat leikkimökille vievään rinteeseen. Nyt kun vielä saisi tytön kavereineen käyttämään uusia portaita, eikä kirmailemaan rinnettä sieltä täältä 🙂

Portaat vaativat vielä vähän hienosäätöä, mutta luulen, että niistä tulee aika hyvät sitten kun ovat asettuneet aloilleen.

IMG_2984
Vielä keskeneräinen portaiden tekele

Tuosta portaiden vierestä on tarkoitus aloittaa uusi rinnepenkki, jonka suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa. Kerron siitä lisää vähän tuonnempana.

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

TallennaTallenna

4 thoughts on “Lapiohommia

  1. Oi, olet oikea työmyyrä… lapiokin heiluu… Portaista tulee kivat. Jos tytöt eivät suostu käyttämään rappusia, somista rappuset kukkaruukuilla…Hyvän paikan olet kekannut kurjenmiekoille. Hyvä, hyvä!!

    Tykkää

    1. Kun on koko pitkän talven nököttänyt enimmäkseen sisätiloissa, lapion heiluttelu on oikein mukavaa puuhaa 🙂 Ei muuten ole huono idea tuo portaat ja kukkaruukut…

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s